Conferinţă despre Emil Racoviţă la Complexul Muzeal

Conferinţă despre Emil Racoviţă la Complexul Muzeal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi, 5 octombrie, începând cu ora 11,00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, se va desfăşura conferinţa ”Pe urmele lui Emil Racoviţă în cercetarea ştiinţifică a peşterilor”, susţinută de dr. biolog Oana Mirela Chachula, specialist în chiropterologie şi explorări carstice, cu o experienţă speologică de peste 15 ani, participantă la diverse expediţii internaţionale organizate în Grecia, Franţa,Turcia, Anglia şi nord-estul Indiei în Meghalaya.

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui savant român, Emil Racoviţă, conferinţa de la Galaţi fiind organizată în semn de preţuire a activităţii şi contribuţiei acestuia în domeniul biologiei şi speologiei mondiale.

Emil Racoviţă este considerat unul dintre cei mai de seamă biologi români, munca sa de cercetare fiind recunoscută atât la nivel naţional, cât şi internaţional prin conferirea de diverse titluri şi onoruri academice, precum: preşedinte al Societăţii de Ştiinţe din Cluj (1920), membru al Academiei Române şi preşedinte al acesteia în perioada 1926-1929, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Lyon (1923), membru fondator al Societăţii de Biogeografie din Paris (1935), membru al Societăţii Zoologice a Franţei (1893) şi preşedinte de onoare al acesteia (1925). Contribuţia sa la dezvoltarea biologiei mondiale este incontestabilă, Racoviţă fiind şi autorul unor principii şi teorii ştiinţifice legate de evoluţia speciilor într-un mediu izolat sau artificial.

Intrarea la conferință este liberă.

Citit 1280 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.