Sfinţirea căminelor studenţeşti cu tricolor

Sfinţirea căminelor studenţeşti cu tricolor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca în fiecare an, pe 2 noiembrie a avut loc la Galaţi sfinţirea căminelor studenţeşti din Campusul „Alexandru Ioan Cuza.“ Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi, în faţa troiţei ridicate pentru tineri în campusul universitar. Studenţii din cămine au asistat cu evlavie la momentul liturgic şi au ascultat cuvântul Î.P.S. Casian.

”Astăzi, tinerii studenţi de la Galaţi primesc o vizită cu totul specială şi anume, cea a slujitorilor bisericii, care vin cu aghiazmă pentru curăţirea şi sfinţirea sufletelor şi trupurilor noastre, dar şi a locuinţelor. Această iniţiativă a Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Galaţi este binevenită şi binecuvântată, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în anul închinat unităţii noastre de credinţă şi de neam. După cum icoana, crucea, lumânările aprinse şi rugăciunea sunt forme de manifestare a unităţii noastre de credinţă, tot astfel şi tricolorul sprijinit aici de braţele tinere reprezintă o formă de manifestare a sensibilităţii, a frumuseţii şi a unităţii noastre de neam”, a spus chiriarhul Dunării de Jos. La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe tinerii studenţi şi masteranzi şi le-a oferit iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Apoi preoţii, însoţiţi de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele opt cămine studenţeşti, stropind cu apă sfinţită şi binecuvântându-i pe tineri. Acţiunea a fost organizată de către tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi.

Citit 1210 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.