Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care obligă instituţiile de învăţământ superior să acorde cel puţin 10 locuri bugetate pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniţi din sistemul de protecţie socială. În varianta actuală a legii nu există obligativitatea ca facultăţile să acorde locuri gratuite tinerilor din centrele de plasament.
Potrivit iniţiatorilor proiectului, în fiecare an aproximativ 9.000 de tineri părăsesc sistemul de protecţie specială, la împlinirea vârstei de 18 ani, „majoritatea dintre ei neştiind că au oportunitatea continuării parcursului educaţional într-o instituţie de învăţământ superior, care le-ar creşte şansele de a se integra pe piaţa muncii”. Proiectul de lege va merge la Senat pentru decizia finală.

Citit 695 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 18:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro