Diplome de excelenţă pentru îngheţata de aur

Diplome de excelenţă pentru îngheţata de aur
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa care a realizat îngheţata "Whoopie Ice" şi a adus în România, pentru prima dată, Medalia de Aur la "ECOTROPHELIA", a fost premiată de Senatul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

În cadrul unei ceremonii emoţionante, studentele SIA Alina Marina Chirilă, Ana Georgiana Popa şi Adelina Trif Pricope au primit de la preşedintele Senatului, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, diplome pentru merite deosebite în activitatea de cercetare ştiinţifică, şi de la rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Iulian Bîrsan, un premiu de 2.000 de lei fiecare. Profesorii coordonatori (prof. dr. ing. Daniela Borda, şef lucr. dr. ing. Iulia Bleoancă şi drd. ing. Florentina Bucur) au primit doar diplome de excelenţă, pentru că nu s-a găsit o portiţă legală pentru a fi remuneraţi.

"A fost o competiţie grea, dar am reuşit, pentru că am fost sprijiniţi din toate părţile de oameni care şi-au dorit din tot sufletul să câştigăm. Noi am mers la Paris cu o poveste despre Zâna Zerului. Eu îmi doresc o poveste în care industria să fie interesată de cercetarea noastră, în care valoarea să găsească o cale spre lumină şi munca să nu fie considerată un efort caraghios şi simulat, în care studenţii să vină la cea mai bună Facultate de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din ţară. Vă rog să mă ajutaţi să nu pierdem poveştile, să nu dispară spiritul altruist, să demonstrăm că vom fi fost un soi de Harap Alb", a spus în discursul de mulţumire prof. dr. ing. Daniela Borda.

Pe 22 octombrie, echipa SIA reuşit să aducă trofeul la Galaţi, câştigând cu produsul eco-inovator "Whoopie Ice" - îngheţată bio, din zer concentrat şi pulpă de gutui şi prune - competiţia europeană la care au participat 17 ţări.

Citit 1534 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2018 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.