Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
5 comentarii

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi a câştigat în 2018, pe final, două proiecte esenţiale pentru învăţământ şi cercetare, situându-se pe locul I, atât în topul instituţiilor de învăţământ superior care au fost interesate să primească bani de la Ministerul Cercetării şi Inovării, cât și în competiția pentru finanţare de la Ministerul Educaţiei.

Cele două echipe de specialişti de la "Dunărea de Jos" care au scris proiectele, coordonate de prof. univ. dr. Lucian Georgescu, au devansat, astfel, universităţi de prestigiu din ţară: Babeş-Bolyai Cluj, Timişoara, Politehnica Bucureşti sau Iaşi. “Este pentru prima dată când ieşim pe locul I atât la cercetare, cât şi la investiţiile pentru performanţă în învăţământ superior. Sunt două locuri I obţinute în numai şase luni, în competiţii absolut deschise şi foarte dure. Ambele proiecte se referă atât la partea specifică educaţiei formative din învăţământ superior, cât şi la partea de cercetare. Pentru instituţia noastră este un câştig enorm, pentru că vom asigura, astfel, atât baza materială, cât şi resursa umană de calitate pentru următorii 15 ani. Este, fără discuţie, şi un câştig de imagine la nivel naţional şi internaţional pe care trebuie să-l valorificăm. Putem selecta cei mai buni candidaţi pentru doctorat şi post-doctorat, ne permitem să susţinem stagii în străinătate pentru ei, reuşind astfel să creăm cadre didactice şi specialişti de valoare. Apoi, ne încurajează să avem o strategie pe termen lung, să abordăm viitoarele proiecte într-o dinamică optimistă, să asigurăm sustenabilitatea resurselor pentru generaţiile prezente de cercetători şi cadre didactice universitare și să continuăm să menţinem o politică internă responsabilă, care să ne oblige să rămânem în top”, a declarat ministrul secretar de stat la Ministerul Cercetării, prof. dr. ing. Lucian Georgescu, președintele Senatului Universităţii.
Primul proiect, în valoare de peste 7 milioane de lei, se referă la dezvoltarea instituțională în  domeniul cercetării, este finanțat de Ministerul Cercetării şi Inovării și a câștigat locul I concurând cu alte 42 de astfel de propuneri din ţară. Acesta implică pregătirea instituţională în vederea asigurării celor mai bune condiţii pentru cercetare şi crearea de oportunităţi de dezvoltare pentru domeniile în care Universitatea gălăţeană stă cel mai bine. Aici, preşedintele Senatului a menţionat Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Arhitectura Navală, precum și Știința și Ingineria Mediului. Directorul acestui proiect este conf. dr. ing. Cezar Bichescu, prorectorul universității.
Al doilea proiect, în valoare de aproape 7 milioane de lei, va fi finanţat de Ministerul Educației Naţionale și se referă la un număr de burse doctorale şi postdoctorale pe care Universitatea le va putea oferi candidaţilor interesaţi, începând cu acest an, în contextul formării competenţelor antreprenoriale avansate. Directorul acestui proiect este academician prof. dr. ing. Eugen Rusu, directorul Şcolii Doctorale a Universităţii.

 

Citit 7404 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2019 18:43

5 comentarii

 • postat de Corneliu Marți, 22 Ianuarie 2019 10:50 5.2.147.*** Link la comentariu
  0
  0

  Inteligenta si munca sustinuta mereu vor avea succes! Felicitari, domnule profesor si la impresionanta si valoroasa dumneavoastra activitate sa se adune si mai multe realizari de acest fel. Sa mentineti universitatea mereu in frunte!

  Raportează
 • postat de Student Luni, 21 Ianuarie 2019 22:06 79.112.12.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitari! O adevarata performanta!

  Raportează
 • postat de Maria Miercuri, 16 Ianuarie 2019 17:01 213.233.85.*** Link la comentariu
  1
  4

  Jung spunea ca stiinta nu este decat arta de a fauri iluzii adevarate. Omul acesta castiga competitii si darama mituri pentru ca a inteles ca in competitie intra oameni care se pot compara, ori el s-a ridicat deasupra gandurilor de competitie si a pus pret, valoare si umar pentru universitate prin stiinta, organizare si pragmatism! Acta non verba!

  Raportează
 • postat de coleg Miercuri, 16 Ianuarie 2019 10:23 37.128.230.*** Link la comentariu
  0
  2

  In ultima vreme se vede un efort de echipa la nivelul universitatii. Domnul profesor Georgescu pare un leader bun si stie sa se inconjoare de oameni capabili desi mai face unele erori uneori...Este bine ca se intra in competitie ! Numai asa stim cine este mai bun cu adevarat! Felicitari universitatii!

  Raportează
 • postat de un cetatean Marți, 15 Ianuarie 2019 20:57 5.13.246.*** Link la comentariu
  0
  4

  Felicitari!
  Si la mai mare!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.