S-ar putea reintroduce admiterea la liceu

S-ar putea reintroduce admiterea la liceu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Admiterea la liceu ar putea fi reintrodusă începând cu anul şcolar 2020-2021, dacă o modificare la Legea Educaţiei, propusă de PNL, va fi aprobată de parlament.

Liberalii susţin că o competiţie va conduce la o mai bună orientare în carieră a elevilor şi la o revigorare a învăţământului profesional. "Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează o dezbatere publică, pentru ca ulterior să depună ca iniţiative legislative următoarele proiecte, modificarea Legii Educaţiei Naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea în liceu şi examenul de admitere la facultate. De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată asigura prin consilieri îndrumarea copiilor pentru cel mai bun traseu educaţional", a declarat Raluca Turcan.

Liberalii susţin că propunerea a fost testată cu profesorii şi părinţii, apoi cu ocazia megasondajului realizat la comanda partidului, pe un eşantion de peste 25.000 de oameni. 80  la sută dintre aceştia au declarat că susţin reintroducerea examenelor de admitere.

Citit 2451 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.