Elevii de la Şcoala Nr. 25 înoată în noroi până la glezne (FOTO)

Elevii de la Şcoala Nr. 25 înoată în noroi până la glezne (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Direct prin bălţi şi prin noroiul de-o palmă sunt nevoiţi să treacă, în fiecare zi, elevii Şcolii Nr. 25, aflată pe strada Basarabiei. Pe respectiva stradă se execută lucrări de amenajare din luna octombrie a anului trecut, care se vor finaliza, dacă nu vor interveni probleme, abia în luna august.

Părinţii s-au plâns în repetate rânduri conducerii instituţiei de învăţământ că nu s-au pus măcar nişte podeţe de lemn peste care să se poată merge, mai ales acum, când topirea zăpezii, cumulată cu munţii de pământ, gropile şi şanţurile transformă zona într-un infern. "Nici nu poţi descrie în cuvinte calvarul la care sunt supuşi elevii în drum spre şcoală şi înapoi spre casă. Firma care lucrează aici nu s-a gândit şi la siguranţa copiilor noştri, nu a făcut poduri peste stradă sau orice altceva care ar face ca elevii să circule în condiţii umane. Mă întreb dacă directoarea şcolii a făcut ceva demersuri în acest sens", se plânge unul dintre părinţi, care ne-a trimis şi poze concludente de la faţa locului.

Conducerea şcolii susţine că a făcut demersuri la unul dintre consilierii locali, Onuţ Atanasiu, şi că a apelat la acesta pentru că este profesor şi îl cunoaşte de pe vremea când a fost inspector general-adjunct.

Directoarea Dorina Savin susţine că ştie prea bine situaţia şi că i se pare firesc faptul că părinţii sunt nemulţumiţi: "Eu însămi trec prin acelaşi noroi ca şi ei. Astăzi m-am învârtit cinci minute ca să aleg un loc prin care să pot trece strada fără să alunec şi fără să-mi intre apa în cizme. Nu vă spun ce mizerie se face în şcoală şi câte eforturi se fac pentru a menţine totuşi curăţenia!", spune directoarea de la Şcoala Nr. 25. Aceasta susţine că a vorbit cu firmele care lucrează, Tancrad şi Lemacons, să lase măcar o poartă liberă. "În vacanţă, vor bloca şi intrarea profesorilor. E drept că elevii nu vin la şcoală, dar noi, profesorii, venim. Să vedem pe unde mai putem intra. Şi sperăm să se elibereze poarta până se întorc elevii", spune Dorina Savin.

De la consilierul local Onuţ Atanasiu am aflat că "am vorbit cu directorul din Primărie, Cristian Capeţis, care mi-a spus că a luat legătura cu reprezentanţii firmelor. În prezent se construieşte un nou pod de lemn. Constructorii susţin că s-a mai pus unul, dar a fost furat de ţigani pentru lemne de foc".

Citit 4831 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.