Protocol între Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi un club de fitness

Protocol între Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi un club de fitness
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De anul acesta, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (F.E.F.S.) din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi a încheiat un protocol cu unul dintre cele mai importante cluburi de fitness care s-a dezvoltat frumos la nivel regional.

Conform înţelegerii, studenţii aflaţi în ultimul an la specializarea Educaţie Fizică şi Sport pot veni la clubul de fitness respectiv să aplice în practică toate cunoştinţele dobândite la cursuri, gratuit, pe tot parcursul unui întreg semestru. “Le-am oferit studenţilor acces nelimitat la toate clasele noastre, sub îndrumarea profesorului coordonator George Mocanu. Ei vin lunea şi miercurea şi se antrenează, trecând săptămânal prin fiecare clasă pe care o avem. Ne dorim să le deschidem apetitul pentru un anumit sport, sperând că îl vor îmbrăţişa pe tot parcursul vieţii”, a declarat Bogdan Sibinovici, managerul clubului.

“Până să încheiem aceste protocoale, studenţii noştri nu prea aveau unde să vadă practic cum se întâmplă lucrurile. Mai ales că vorbim de activităţi motrice de timp liber, altele decât cele stipulate în planurile de învăţământ şi cele din programele şcolare, dar cu mare căutare pe piaţa muncii: spinning, zumba, pilates, yoga, taebo, fitness-culturism, kango-jumps sau step aerobic. În fiecare săptămână, eu şi colega mea, asist. dr. Andreea Adam, îi vom însoţi, atât la Galaţi, cât şi la Brăila, pentru a încerca să îi reorientăm. După aceea vom merge la alte centre cu care avem contracte de parteneriat”, a declarat conf. dr. George Mocanu de la F.E.F.S.

Partea frumoasă constă în faptul că, dacă îşi dau silinţa, studenţii pot ajunge, din beneficiari, angajaţi după absolvire. “Observ că, neavând o alternativă viabilă, absolvenţii de F.E.F.S. se reorientează către alte joburi sau pleacă din ţară şi e păcat. Noi vrem să le oferim o şansă, mai ales celor care sunt pasionaţi de sport. Soţia mea e fost absolvent de F.E.F.S., cu masterat în managementul cluburilor sportive şi cursuri de perfecţionare făcute atât în ţară, cât şi în străinătate. Anul trecut am angajat doi absolvenţi, dar anul acesta vom scoate la bătaie mai multe locuri de muncă”, a  mai explicat Bogdan Sibinovici.

Citit 1473 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.