Ecaterina Andronescu: Salariile în învăţământ au crescut cu 140 la sută

Ecaterina Andronescu: Salariile în învăţământ au crescut cu 140 la sută
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Salariile profesorilor au crescut cu 140 la sută în ultimii ani, susține Ministerul Educației, într-un răspuns oficial, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, la revendicările lansate de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, care a pichetat azi sediul instituţiei. FSE a cerut instituției să acorde sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută întregului personal didactic din învățământul preuniversitar.

Ministerul Educaţiei spune că, “potrivit legii, se acordă sporul de suprasolicitare neuropsihică profesorilor care predau cu normă întreagă sau parţială”.

“Precizăm, în context, că în ultimii ani, salariile personalului din învățământul preuniversitar au înregistrat următoarele creşteri:  personalul didactic de predare – 140 la sută, personalul didactic auxiliar – 119,5 la sută, personalul nedidactic – 47,8 la sută” – spune Ministerul Educaţiei.

Vizavi de banii care li se cuvin profesorilor în urma câştigării unor hotărâri judecătoreşti Andronescu spune că "sumele sunt prevăzute în buget și pot fi plătite numai după aprobarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019". Pentru că sindicaliştii s-au plâns şi de faptul  că se pregătesc restrângeri în învăţământ, ministrul  le transmite: "Totodată, este de subliniat faptul că, în anul școlar 2018-2019, în sistemul de învățământ preuniversitar din totalul de 215.833 de norme didactice de predare, 16.437 de norme sunt ocupate de personal didactic titular în regim de plata cu ora, iar 4.533 de norme didactice sunt ocupate de personal didactic fără studii corespunzătoare postului.

În raport cu numărul de norme ocupate în anul școlar 2018-2019 cu personal didactic titular încadrat în regim de plata cu ora (peste norma de bază), respectiv numărul de norme ocupate cu personal didactic fără studii corespunzătoare, Ministerul Educației Naționale apreciază că, în anul școlar 2019-2020, nu se vor înregistra restrângeri de activitate în rândul cadrelor didactice titulare".

Citit 2560 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.