Sindicaliştii de la ”Spiru Haret”, nemulţumiţi de răspunsul ministrului

Sindicaliştii de la ”Spiru Haret”, nemulţumiţi de răspunsul ministrului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce Ministerul Educaţiei le-a răspuns sindicaliştilor de la Federaţia "Spiru Haret", aceştia au revenit cu un nou comunicat în care spun că sunt nemulţumiţi de răspunsurile MEN. Sindicaliştii acuză MEN a răspuns numai la o parte dintre revendicările lor, iar pe altele le-a trecut sub tăcere. Profesorii spun că banii pentru procesele câştigate în instanţă nu fost plătiţi deloc în 2018, iar acum ministerul le amână după adoptarea bugetului.

"Contrar celor susținute de minister, sumele ar putea fi plătite și înainte de aprobarea Legii bugetului de stat, deoarece ne aflăm în situația unui „caz deosebit, temeinic justificat”, putându-se astfel depăși 1/12 din prevederile bugetului anului 2018, pentru a se realiza punerea în aplicare a pct. 9 din Acordul semnat la 29 noiembrie 2018 și pentru a nu fi prejudiciați suplimentar salariații din învățământ, beneficiari ai hotărârilor judecătorești", se arată într-un comunicat al Federaţiei "Spiru Haret". 

Sindicaliştii mai spun că Ministerul Educaţiei recunoaște că sistemul de educaţie nu este atractiv. "Chiar Ministerul Educației Naționale recunoaște – la punctul 5 din precizări – că în anul școlar 2018-2019, în sistemul de învățământ preuniversitar din totalul de 215.833 de norme didactice de predare, 4.533 de norme didactice sunt ocupate de personal didactic fără studii corespunzătoare postului. În plus, prin același răspuns, MEN precizează că „16.437 de norme sunt ocupate de personal didactic titular în regim de plata cu ora” – încă o dovadă a neatractivității sistemului și a lipsei de personal calificat nou angajat", se arată în comunicat.

Citit 1064 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2019 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.