Peste 1.600 de elevi absenţi la simularea Bacalaureatului

Peste 1.600 de elevi absenţi la simularea Bacalaureatului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dintre cei 8.388 de elevi gălăţeni din ultimii ani de liceu cuprinşi în statisticile şcolare, s-au prezentat la simularea probei scrise la Limba şi literatura română de la Bacalaureat numai 6.709, prin urmare 1.679 au fost absenţi.

De la purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Oana Enache, am aflat că, totuşi, grosul celor care au lipsit ar fi reprezentat de cei de la seral şi frecvenţă redusă: "De la învăţământ zi, la clasele a XI-a şi a XII-a, au lipsit în jur de 400 de elevi. Ceilalţi sunt de la seral şi frecvenţă redusă", spune inspectoarea de specialitate Oana Enache.

Pentru şapte elevi s-au aprobat condiţii speciale de susţinere a probei, pentru aceştia recomandându-se mărirea timpului de redactare a lucrării de la trei ore, cât este normal, la patru ore.

Miercuri, 20 martie 2019, elevii claselor a XI-a, a XII-a şi a XIII-a seral vor susţine proba obligatorie a profilului, cea la Matematică sau la Istorie, în timp ce pe 21 martie se va da proba la alegere din specializarea urmată, numai de către cei aflaţi în ultimul an de liceu.

Rezultatele se vor afişa pe 29 martie. Acestea nu pot fi contestate, dar nici trecute în catalog, decât la solicitarea elevilor.

Ce subiecte s-au dat la simularea Bacalaureatului la proba de Limba şi literatura română [click aici]

Citit 1293 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.