Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2 comentarii

Dintre cei 8.388 de elevi gălăţeni din ultimii ani de liceu cuprinşi în statisticile şcolare, s-au prezentat la simularea probei scrise la Limba şi literatura română de la Bacalaureat numai 6.709, prin urmare 1.679 au fost absenţi.

De la purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Oana Enache, am aflat că, totuşi, grosul celor care au lipsit ar fi reprezentat de cei de la seral şi frecvenţă redusă: "De la învăţământ zi, la clasele a XI-a şi a XII-a, au lipsit în jur de 400 de elevi. Ceilalţi sunt de la seral şi frecvenţă redusă", spune inspectoarea de specialitate Oana Enache.

Pentru şapte elevi s-au aprobat condiţii speciale de susţinere a probei, pentru aceştia recomandându-se mărirea timpului de redactare a lucrării de la trei ore, cât este normal, la patru ore.

Miercuri, 20 martie 2019, elevii claselor a XI-a, a XII-a şi a XIII-a seral vor susţine proba obligatorie a profilului, cea la Matematică sau la Istorie, în timp ce pe 21 martie se va da proba la alegere din specializarea urmată, numai de către cei aflaţi în ultimul an de liceu.

Rezultatele se vor afişa pe 29 martie. Acestea nu pot fi contestate, dar nici trecute în catalog, decât la solicitarea elevilor.

Ce subiecte s-au dat la simularea Bacalaureatului la proba de Limba şi literatura română [click aici]

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 19:40

2 comentarii

 • postat de Eu Marți, 19 Martie 2019 09:56 92.86.16.*** Link la comentariu
  0
  1

  Mai puneti la socoteala ca multi fac o facultate doar de dragul de a o face si ca se studiaza acum in multe din facultati , este depasit si tehnic si moral, ajungi ca dupa facultate sa lucrezi intr-un domeniu in care pentru a profesa trebuie sa o iei de la capat cu specializarea ca sa supravetuiesti...

  Raportează
 • postat de Galatean Luni, 18 Martie 2019 18:33 78.96.81.*** Link la comentariu
  2
  5

  Dati-le un motiv serios, de perspectiva, ca sa mai invete carte!

  La ce le-ar folosi o diploma de bacalaureat, cand societatea actuala dezamageste la tot pasul?!!!

  O maxima a lui N. Iorga : a sti carte, nu inseamna a fi inteligent, zugravind stiinta de carte in mai multe culori, lasand libertatea individului sa aleaga.

  Cand majoritatea absolventilor, atentie! de facultate, dupa ani grei de munca unde tocesc materii doar de amorul artei, la final, societatea, nu-i poate integra pe specialitati, ca, in tara asta, unde abramburica este ministrul invatamantului facut varza, iar Veorica dirijor de orhestra si muzicanti cu partituri false, unui auditoriu cu burta goala, lipsit de cultura muzicala, cascand a lehamite si dor de duca pe alte meleaguri!

  Ce va mai mira?!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.