Olimpicii Galaţiului îşi primesc premiile promise

Olimpicii Galaţiului îşi primesc premiile promise
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 84 de elevi care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi cei 76 de profesori care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe, vor fi premiaţi astăzi, 25 martie, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”. În cadrul aceleiaşi festivităţi, le va fi decernată distincţia „Premiul Municipiului Galaţi” elevilor şi profesorilor care au obţinut locul II şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Robotică 2018, cu proiectul „Microgreens Vending Machine" - „Automatul de Microplante”.

În sfârşit, mult-aşteptata festivitate de premiere a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Galaţi, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, în anul şcolar 2017-2018, va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Spunem „mult-aşteptata” pentru că recunoaşterea performanţelor acestor elevi şi răsplătirea lor a fost hotărâtă de Consiliul Local pe 23 noiembrie 2018. Numai că, aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, hotărârea a trebuit modificată pentru că o eroare împiedica punerea ei în aplicare. Din lista cu elevii propuşi a fi premiaţi lipseau cei care obţinuseră menţiuni. Pentru că situaţia a fost îndreptată, premierea elevilor şi a cadrelor didactice care i-au pregătit se va face în bani, în cuantumuri egale.

Pentru performanţele la olimpiade internaţionale elevii vor primi 6.000 de lei pentru premiul I, 3.900 de lei pentru premiul II, 3.630 de lei pentru –; premiul III şi câte 2.640 de lei pentru menţiune sau premiu special. În cazul olimpiadelor naţionale se acordă: pentru premiul I – 2.200 de lei. pentru premiul II – 1.540 de lei, pentru premiul III – 1.100 de lei, iar pentru menţiune – 660 de lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. În cazul performanţelor realizate de către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

Decernarea acestor premii poate fi un motiv în plus pentru elevi să facă performanţă în continuare!

Citit 2079 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2019 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.