A început etapa a doua de înscriere la clasa pregătitoare

A început etapa a doua de înscriere la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019 - 2020 a început marţi şi se încheie pe 8 aprilie. În această perioadă se pot înscrie copiii care nu au fost deja înscrişi în prima etapă.

Până pe 8 aprilie, părinţii depun cererea-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni pe care trebuie să  le înscrie pe fişă pentru părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Între 8 şi 10 aprilie, se face procesarea datelor, la nivelul unităţilor de învăţământ, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

Pe 11 aprilie, vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12 - 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor, tutorilor legal instituiţi sau reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ.

Citit 1012 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 02:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.