Tehnologii care vor revoluţiona predarea

Tehnologii care vor revoluţiona predarea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În școală abia am început, deocamdată timid, să explorăm modalități prin care să încorporăm în lecţie softuri educaţionale sau prin care să le prezentăm elevilor secvențe de conținut în format digital. Bineînţeles, nu putem să sărim direct la tehnologii avansate - fiecare etapă din acest proces inovativ îşi are rolul său şi pregăteşte terenul pentru ceea ce urmează. Care este pasul următor? Ce fel de tehnologii vor transforma educaţia şi vor revoluţiona spaţiul şi stilul de predare - învăţare?

La această întrebare am încercat şi noi să aflăm răspunsul, prin activitatea de învățare, predare, formare pentru elevi și profesori, derulată în Cipru, la 9th Primary School din Limassol, în perioada 3-9 martie 2019. Activitatea de formare menționată a avut loc în cadrul celei de-a şasea întâlniri din cadrul proiectului Erasmus+ (Acţiunea cheie 2) Innovate together, proiect de parteneriat între şcoli din Croația, Cipru, Italia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie și România.

Activităţile au demarat într-o atmosferă destinsă. Am putut lua contact direct cu activităţile unui elev într-o zi normală de şcoală, am putut observa programul şi modul de desfăşurare a orelor. Am continuat cu diverse ateliere de lucru - unul a fost de utilizare a realității augmentate la o lecţie de geografie cu tema Sistemul solar; elevi şi profesori, prin intermediul ochelarilor VR şi a unor aplicaţii specifice ce pot fi descărcate gratuit pe smartphone-uri (Cardboard şi Expeditions), am descoperit sistemul solar şi planetele în mișcare ”naturală”. Implicaţiile educaţionale pentru aceasta tehnologie sunt imense, putând consta într-o nouă serie de conținuturi educaționale uimitoare, mai intuitive, mai atractive, mai eficiente.

Cu scopul descoperirii culturii cipriote, au fost organizate vizitarea unui sit antic - Kourion, a capitalei Nicosia, a centrului istoric al oraşului Limassol, dar și a unui sat medieval, Lefkara, pe care l-am descoperit la pas, singuri, în cadrul unei activități de orientare, organizate de gazde cu ajutorul unei asociații de profil. Elevi şi profesori, am avut o experienţă deosebit de fructuoasă în urma acestei întâlniri de proiect.

Citit 1475 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.