”Vocile primăverii”, pe scena Şcolii Gimnaziale Nr. 22

”Vocile primăverii”, pe scena Şcolii Gimnaziale Nr. 22
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă, 18 mai, Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați a fost gazda primei ediţii a festivalului-concurs de muzică pentru copii "Vocile primăverii". "Motivația cadrelor didactice de a organiza acest festival a izvorât din pasiunea pentru muzică, din dorința de a demonstra că în școlile gălățene se pot face evenimente de calitate în mod profesionist, din entuziasmul elevilor noștri și din cuvintele de apreciere ale partenerilor noștri, respectiv părinți, inspectoratul școlar, mass-media locală", ne-a spus profesorul Valentina Tudorache, directoarea şcolii.

Evenimentul a impresionat, cel mai bun termen prin care poate fi el descris fiind diversitatea. În primul rând, diversitatea muzicală, festivalul reunind secțiunile de muzică ușoară și muzică populară cu interpretare individual voce sau instrumental și interpretare grupuri. În al doilea rând, diversitatea participanților (competiția fiind organizată pe grupe de vârstă: de la 5 la 14 ani) şi a costumelor, în funcţie de genul de muzică. Sala de festivități de la etajul al doilea al şcolii al școlii a făcut faţă cu brio, oferind o sonorizare foarte bună, jocuri de lumini, decoruri tematice diverse, o atmosferă de poveste în care diferite personaje își prezentau rolul.

La final, s-au acordat premii care au constat în diplome şi medalii, precum și marele premiu - trofeul Festivalului "Vocile primăverii". "Participanții au fost impresionați că o mână de oameni creativi și extrem de ambițioși au reușit să transforme școala într-un pol al muzicii de calitate. Să vezi laolaltă atâtea genuri muzicale, copii din grupe de vârstă diferite veniți cu același scop, este ceva unic", ne-a mai spus directoarea Valentina Tudorache.

Citit 1745 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.