Desert antistres creat la ”Dunărea de Jos”

Desert antistres creat la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe şi Ingineria Alimentelor lansaţi în competiţiile de profil creează produse alimentare noi la Galaţi. La faza naţională (29-31 mai) a Ecotropheliei de anul acesta s-au calificat 4 echipe de studenţi gălăţeni. Unul dintre produsele calificate este o pudră alimentară deja utilizată de una dintre cofetăriile gălăţene aflată în parteneriat cu universitatea.

Studenţii coordonaţi de trei cadre universitare - prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, conf. dr. Ing. Maricica Stoica şi  şef de lucrări dr. ing. Cristian Dima -  au utilizat apa reziduală rezultată în urma prefierberii orezului negru microîncapsulat cu proteine din zer, cazeină şi ulei de levănţică microîncapsulat. Au obţinut astfel o pulbere care este concomitent un colorant şi aromatizant alimentar natural. Pulberea a fost utilizată în crearea mai multor creme folosite în realizarea unor prăjituri, a unei ciocolate albe şi nu în ultimul rând a unei îngheţate. Aceasta a fost piesa de rezistenţă a echipei de studenţi intraţi în concursul Ecotrophelia, ce va conta pentru faza naţională la care s-au calificat patru echipe gălăţene. Îngheţata are ca efect instantaneu concomitent tonifierea şi relaxarea. Sinusurile se deschid instantaneu, fără a şoca însă. "Vrem să avem oameni nestresaţi în jurul nostru", a comentat unul dintre studenţii din echipă.,

Din echipă face parte şi un student la Ştiinţe Economice, fiindcă, în ultimul timp, facultatea încearcă să îi pregătească pe viitorii ingineri şi să conştientizeze că producţia lor trebuie vândută pe piaţa de consum.

Produsul va fi patentat în perioada următoare. Este foarte posibil să îl regăsim pe rafturile magazinelor în condiţiile finalizării unui contract cu un agent economic care va produce industrial această pulbere. ,,Deocamdată avem un beneficiar, partener al facultăţii noastre, mai este nevoie de un producător pentru ca pulberea să se regăsească pe rafturile magazinelor", a precizat dr. Ing. Cristian Dima.

Din laboratoarele studenţilor gălăţeni ai acestei facultăţi au mai ajuns pe piaţă recent un baton proteic, un pate vegetal, urmând ca în această vară să fie lansată şi o îngheţată.

Citit 2677 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.