Premii de 3.000 de euro la concursul ”Ship DX”

Premii de 3.000 de euro la concursul ”Ship DX”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Finală. Trei echipe de studenţi în anii II şi III de la Facultatea de Arhitectură Navală au plecat acasă cu premii importante în urma finalei concursului "ShipDX" 2019, organizat de cinci agenţi economici (GLO Marine, DMT Marine Equipment, Damen, Aveva şi Vard Engineering).

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a aproape patru luni şi a presupus prezentarea unui concept de navă de pescuit, la care studenţii au avut de calculat formele, pentru a obţine o rezistenţă la înaintare cât mai scăzută. Din cele 11 echipe înscrise iniţial, doar şase au trecut de proba teoretică şi au realizat practic nava, în laboratoarele Facultăţii de Arhitectură Navală. A urmat apoi proba rezistenţei la înaintare, în urma căreia trei echipe s-au calificat în finală. Vineri, finaliştii şi-au prezentat proiectele în faţa juriului, iar premianţii sunt: Locul I - echipa DAO Ship, formată din studenţii Mihaela Ciuraru, Marius Ştefan Mihai, Nichita Sava, care a plecat acasă cu 1.500 de euro; Locul II - echipa Protoship, formată din Cosmin Buti, Valentina Stroiu şi Nicolae Bîlhac, care a primit 1.000 de euro; Locul III - echipa Novice Crew, formată din Ana Podgoreanu, Iulian Radu şi Eugen Măgădan, care a primit 500 de euro.

"Este pentru prima dată când le putem oferi premii consistente participanţilor. Câştigul, dincolo de cel material, e al tinerilor, care au pus în practică toate cunoştinţele teoretice, pentru a realiza un proiect competitiv: s-au verificat noţiunile de la şase discipline de specialitate, predate în anii II şi III. Putem spune că mediul industrial le-a adus tinerilor o mare bucurie, pentru că i-a antrenat în activităţi practice utile, iar studenţii le-au făcut profesorilor o mare bucurie, pentru că au participat cu entuziasm şi motivaţie la această competiţie, ajunsă la a II-a ediţie", a declarat prof. dr. Dan Obreja, de la Facultatea de Arhitectură Navală, care s-a ocupat de măsurarea rezistenţei la înaintare a navelor construite de echipele de la UDJG.

Citit 2644 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.