Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Trei dintre cadrele didactice de referinţă ale Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au primit, pentru întreaga activitate didactică şi de cercetare, titlul academic de profesor emerit al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Este vorba de prof. dr. ing. Rodica Segal, membră a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prof. dr. ing. Corneliu Popa şi prof. dr. ing. Victor Cristea, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Numele prof. univ. dr. ing. Rodica Segal este direct asociat cu Şcoala de Industrie Alimentară din UDJG. Timp de 47 de ani, Rodica Segal a ocupat pe rând treptele academice, de la asistent universitar până la profesor, iar după retragerea la pensie, în 2008, a continuat să lucreze în universitate, în calitate de conducător de doctorat şi profesor consultant.

Cu o experienţă de peste 30 ani în proiectarea întreprinderilor de industrie alimentară, prof. Corneliu Popa a fost decan şi prodecan al Facultăţii de Industrie Alimentară, Acvacultură şi Pescuit. Este cel care a introdus o nouă specializare – Tehnologie şi Chimie în Alimentaţie Publică şi Turism, a proiectat utilajele Staţiei Pilot de Bere (1979-1989) şi a elaborat documentaţia de execuţie a noilor Staţii pilot între 2009 şi 2014.

Prof. Victor Cristea, şef al Catedrei de Acvacultură şi Pescuit, funcţie pe care a îndeplinit-o cu intermitenţe până în 2017, are, printre altele meritul de a organiza laboratorul de „Amenajări şi construcţii piscicole” şi a Staţiei pilot – „Sistem recirculant de acvacultură intensivă”. Titlul de profesor emerit este echivalentul local al distincţiei Doctor Honoris Causa.

Citit 2163 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 01:05

1 comentariu

  • postat de Basil Miercuri, 12 Iunie 2019 07:52 50.125.101.*** Link la comentariu
    0
    0

    SE poate afla VA ROG care sunt conducatorii de doctorate de la UDJ ?

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro