Festivitate şi final de proiect european la Şcoala Nr. 22 (FOTO)

Festivitate şi final de proiect european la Şcoala Nr. 22 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Festivitatea de încheiere a anului şcolar şi de premiere a celor mai buni elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 22 din Galaţi a coincis cu finalizarea investiţiilor realizate cu fondurile europene atrase de Primăria municipiului Galaţi.

"Astăzi dorim să ne bucurăm şi să sărbătorim împreună tot ce am realizat în acest an şcolar. Putem afirma cu toată convingerea că avem în spate o muncă impresionantă. Ne-am permis să visăm, apoi am proiectat, ne-am făcut griji, ne-am luptat inclusiv cu inerţia, am avut incertitudini şi momente de nesiguranţă, dar în majoritatea cazurilor am izbândit!", a mărturisit, cu emoţie, directoarea instituţiei de învăţământ, Valentina Tudorache, la festivitatea de închidere a anului şcolar.

Cu această ocazie a fost marcată şi finalizarea proiectului european "Anvelopare Unităţi de Învăţământ Şcoala Gimnazială nr. 22 din Galaţi", finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3. Motiv pentru care, în curtea proaspăt asfaltată a şcolii, elevii i-au avut ca invitaţi pe primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Est, Luminiţa Mihailov, şi inspectorul şcolar Iuliana Trifan.

Datele oficiale

Obiectivul specific al proiectului a vizat creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează școala, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor, precum şi îmbunătăţirea calităţii actului educațional. Conform datelor oficiale, s-au executat lucrări de: izolare termică a pereţilor exteriori, după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade, izolare termică a pardoselii de la parter şi a planşeului peste subsol, termoizolare a planşeului peste ultimul nivel, sistematizare verticală prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcţiei, reparaţii hidroizolaţii la copertine, reabilitare a reţelei electrice, realizare a instalaţiei de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. De asemenea, s-au executat lucrări pentru sistemul de încălzire, au fost instalate 40 panouri fotovoltaice de 250 W fiecare, cu o putere instalată de cca. 10 kWp, precum și patru centrale termice eficiente. Lucrările au fost executate  de asocierea Moviland Met SRL - Muşat SRL - Proconstrid SRL.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei aproximativ 800 de elevi ai școlii, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic al unităţii de învăţământ. Unitatea de învăţământ previzionează ca în următorii cinci ani va avea peste 900 de elevi.

Elevi care merită din plin o sală adevărată de sport, o curte interioară amenajată integral aşa cum se cuvine şi o alee asfaltată până la poartă.

Mai trebuie spus că Primăria Galaţi are proiecte cu fonduri europene, în diverse stadii, în valoare de aproape 90 de milioane de lei, pentru modernizarea şi reabilitarea a încă 13 unităţi de învăţământ.

Citit 2886 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.