Galaţi Summer University, ediţia a VII-a

Galaţi Summer University, ediţia a VII-a
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pregătiri. 90 de liceeni din clasele a X-a şi a XI-a din judeţul Galaţi şi din împrejurimi sunt aşteptaţi la jumătatea lunii iulie să ia parte la proiectul educaţional Galaţi Summer University, realizat de Liga Studenţilor, în parteneriat cu Univesitatea "Dunărea de Jos" şi Casa de Cultură a Studenţilor. Timp de două săptămâni, în intervalul 17-31 iulie, tinerii vor experimenta viaţa de student: vor fi cazaţi într-unul dintre căminele din campusul "Al. I Cuza", vor mânca la cantină, vor sta de vorbă cu profesorii şi studenţii universităţii, vor vizita laboratoare şi săli de curs, dar se vor şi distra.

"E un proiect pe care îl facem de ani buni, prin care ne dorim să îi orientăm pe cei mai mici decât noi. Ştim că e greu să te decizi, la 18 ani, încotro vrei să mergi şi ce facultate să alegi. Noi îi familiarizăm cu partea didactică (cursuri, laboratoare, seminare), dar le arătăm şi ce înseamnă viaţa de student, dincolo de cursuri. Le prezentăm oferta educaţională a Universităţii, le propunem jocuri de educaţie non-formală şi dezvoltare personală, cum ar fi team-buildinguri, traininguri de comunicare şi time-management. Anul acesta au aplicat aproximativ 300 de liceeni, dar noi avem doar 90 de locuri disponibile", a declarat Sergiu Bodlev, liderul Ligii Studenţilor.

Tinerii vor afla dacă sunt acceptaţi din lista finală care se va afişa pe site la 1 iulie. Participanţii vor avea nevoie de un acord scris din partea părinţilor. Cei care vin cu trenul, microbuzul sau autocarul vor fi întâmpinaţi la gară, respectiv, autogară, de către organizatori.

"Programul e în curs de definitivare, dar anul acesta am dori, pe lângă plimbările prin oraş şi serile de chitară, să le arătăm şi cum să îşi apere drepturile, aşa că ne dorim să simulăm un protest pe treptele Universităţii", a explicat Sergiu Bodlev.

Citit 4033 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.