Matematicieni din 40 de ţări se reunesc la Galaţi

Matematicieni din 40 de ţări se reunesc la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 28 iunie - 3 iulie, Universitatea "Dunărea de Jos" va găzdui a noua ediție a Congresului matematicienilor români, un eveniment important, cu o tradiție de nouă decenii. Primul congres a avut loc la Cluj, în 1929, iar din 2003 reuniunile se desfășoară, la fiecare patru ani, în mari universități din țară. Cu această ocazie, își prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, și specialiști de renume internațional din numeroase țări ale lumii.

La ediția din acest an s-au înscris aproape 400 de participanți, din 40 de țări de pe cinci continente. Instituțiile organizatoare sunt: Academia Română - Secția de Științe Matematice, Societatea de Științe Matematice din România, Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Universitatea "Dunărea de Jos".

Deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri, 28 iunie, ora 15,00, în sala "Aula Magna" a Universității, corpul AE. La congres vor fi decernate și două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România: premiul "Nicolae Dinculeanu" al Academiei Române și Premiul Societății de Științe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.

Sâmbătă, 29 iunie, la ora 14,00, este programată în "Aula Magna" o expunere pentru publicul larg, a profesorului Peter Palfy, din Budapesta. Vineri și sâmbătă, are loc, în paralel, Conferința Internațională de Problemistică și Didactică Matematică, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați.

Citit 2497 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2019 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.