S-au afişat rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Galaţiul s-a îmbogăţit cu încă o medie de zece

S-au afişat rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Galaţiul s-a îmbogăţit cu încă o medie de zece
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La cele 721 de cereri pentru contestaţii la Evaluarea Naţională 2019, 540 de note au fost modificate în plus sau în minus, ceea ce înseamnă nu mai puţin de 75 la sută. Doar 181 de note au rămas neschimbate, ceea ce aruncă o undă de suspiciune asupra obiectivităţii unui sistem de notare în care şi o sutime face departajarea între doi candidaţi.

Cu toate acestea, doar un singur elev a reuşit în urma contestaţiilor să obţină medie de peste 5,00, prin urmare, procentul de promovare pe judeţ a rămas la 80,38 la sută.

Tot în urma contestaţiilor, Galaţiul mai are o încă medie de 10,00. Pe lângă cele două eleve de la CNVA – Bianca Bălan şi Andreea Bichir, şi cele două de la Şcoala „Dan Barbilian” (nr. 43) – Denisa Lupu şi Lauraa Stoicu, a ajuns la media 10,00 şi Octavian Iordache de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”. Acesta obţinuse iniţial nota 10,00 la Limba şi literatura română, dar după recorectarea lucrării la Matematică a primit cele 10 sutimi care-i mai lipseau până la nota maximă.

Rezultate finale

Citit 5101 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.