Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

La ediţia cu numărul 57 a concursului "Sanitarii pricepuţi" au participat în total 41 de echipaje. Judeţul Galaţi a fost reprezentat de echipajul Şcolii Gimnaziale "Alexandru Moruzi" din Pechea, format din elevele de clasa a VI-a Marin Manuela, Antohi Gabriela, Buti Mihaela, Bute Raisa şi Necula Camelia, care s-au clasat pe locul I, eu fiind cea care m-am ocupat de pregătirea lor. Echipajul nostru a obţinut cel mai bun rezultat al judeţului Galaţi: 20 puncte din 20 la proba teoretică şi 48,35 puncte din 50 la proba practică. Rezultatul final, de 68,35 puncte, ne-a clasat pe primul loc.

Prestaţia echipajului nostru a fost apreciată de membrii juriului nu doar prin notele acordate, ci şi prin felicitările primite de elevele noastre. Pentru prima dată în cadrul concursului a fost acordat Premiul pentru "Cel mai bun şef de echipaj", primit de eleva noastră Marin Manuela, care i-a impresionat pe membrii juriului prin atitudine.

O surpriză plăcută ne-a pregătit la întoarcere stafful Filialei Crucea Roşie Galaţi, în frunte cu domnul director Gheorghiţă Hogea, care ne-a întâmpinat cu flori şi cadouri. 

Etapa naţională a concursului pentru sănătate şi prim ajutor "Sanitarii pricepuţi", organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administratiei şi Internelor (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), s-a desfăşurat în perioada 19-24 iulie 2019.

Competiţia a constat dintr-o probă teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui test grilă cu 19 întrebări referitoare la noţiuni de prim ajutor, educaţie pentru sănătate precum şi din istoricul Crucii Roşii. La proba practică, micii sanitari au bandajat, au făcut resuscitare pe manechin, au rezolvat cazuri de fracturi, entorse, arsuri, hemoragii şi toate acestea în 8-10 minute!

Foto 3, galerie. Premiul pentru „Cel mai bun şef de echipaj”, primit de eleva Marin Manuela

Citit 1080 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 16:11

1 comentariu

  • postat de Georgel Vineri, 09 August 2019 11:23 89.136.184.*** Link la comentariu
    0
    2

    Încă o probă a incompetenței autorității publice locale gălățene, care a mai adăugat un ”z” în plus, aiurea, la strada cu același nume din orașul de la Dunăre. Felicitări școlii comunei Pechea!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro