Şcoala ”Alexandru Moruzi” din Pechea, campioană la ”Sanitarii pricepuţi”

Şcoala ”Alexandru Moruzi” din Pechea, campioană la ”Sanitarii pricepuţi”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La ediţia cu numărul 57 a concursului "Sanitarii pricepuţi" au participat în total 41 de echipaje. Judeţul Galaţi a fost reprezentat de echipajul Şcolii Gimnaziale "Alexandru Moruzi" din Pechea, format din elevele de clasa a VI-a Marin Manuela, Antohi Gabriela, Buti Mihaela, Bute Raisa şi Necula Camelia, care s-au clasat pe locul I, eu fiind cea care m-am ocupat de pregătirea lor. Echipajul nostru a obţinut cel mai bun rezultat al judeţului Galaţi: 20 puncte din 20 la proba teoretică şi 48,35 puncte din 50 la proba practică. Rezultatul final, de 68,35 puncte, ne-a clasat pe primul loc.

Prestaţia echipajului nostru a fost apreciată de membrii juriului nu doar prin notele acordate, ci şi prin felicitările primite de elevele noastre. Pentru prima dată în cadrul concursului a fost acordat Premiul pentru "Cel mai bun şef de echipaj", primit de eleva noastră Marin Manuela, care i-a impresionat pe membrii juriului prin atitudine.

O surpriză plăcută ne-a pregătit la întoarcere stafful Filialei Crucea Roşie Galaţi, în frunte cu domnul director Gheorghiţă Hogea, care ne-a întâmpinat cu flori şi cadouri. 

Etapa naţională a concursului pentru sănătate şi prim ajutor "Sanitarii pricepuţi", organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administratiei şi Internelor (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), s-a desfăşurat în perioada 19-24 iulie 2019.

Competiţia a constat dintr-o probă teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui test grilă cu 19 întrebări referitoare la noţiuni de prim ajutor, educaţie pentru sănătate precum şi din istoricul Crucii Roşii. La proba practică, micii sanitari au bandajat, au făcut resuscitare pe manechin, au rezolvat cazuri de fracturi, entorse, arsuri, hemoragii şi toate acestea în 8-10 minute!

Foto 3, galerie. Premiul pentru „Cel mai bun şef de echipaj”, primit de eleva Marin Manuela

Citit 2414 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.