Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Notele de 10 de la examenele naţionale vor fi recompensate cu bani. Cel puţin aşa arată un proiect de hotărâre de Guvern publicat de către Ministerul Educaţiei şi pus în dezbatere publică.

Actul normativ stipulează ca absolvenţii clasei a VIII-a şi cei de liceu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi, respectiv, la Bacalaureatul din vară, să primească recompense financiare. Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională vor primi fiecare suma de 1.000 de lei, iar cei de la Bac vor primi 3.000 de lei. Măsura nu este nouă, ea fiind aplicată şi anul trecut.

În judeţul Galaţi sunt două două medii de 10,00 la Bacalaureat, obţinute de Diana Lazăr de la CNVA şi Dragş Ciopei de la CNMK, şi cinci medii maxime la Evaluarea Naţională: doi elevi de la CNVA - Bianca Bălan şi Andreea Bichir, doi de la Şcoala Nr. 43 - Laura Stoicu şi Denisa Lupu şi unul de la CNMK - Octavian Iordache.

Citit 961 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 16:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro