Examen diferenţiat la programele de Masterat

Examen diferenţiat la programele de Masterat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru cele 41 de programe de masterat, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs 872 de locuri bugetate şi peste 1.000 cu taxă. Admiterea se face diferenţiat, în funcţie de facultate. Astfel, la Inginerie, pentru cele opt programe de masterat, din care unul este în engleză, nu se susţine interviu, nici probă de admitere. Nota de intrare este 50 a sută media aritmetică a examenului de licenţă şi 50 la sută media generală ponderată de promovare a studiilor.

La programul de masterat în engleză, la fel ca la cel de la Facultatea de Arhitectură Navală, se dă un test eliminatoriu de limbă, (poate fi echivalat cu certificat tip Cambridge).

La Arhitectură Navală, cei care optează pentru masteratul unic în ţară, trebuie să ştie că vor susţine un examen în limba engleză constând în 20 de întrebări din tematica afişată, ce va însemna 70 la sută din media finală. Celelalte facultăţi au ales o admitere bazată pe interviu, cu o pondere din media de admitere de 50 la sută, restul fiind reprezentat de media de la licenţă. Este vorba de SIA, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Educaţie Fizică şi Litere.

La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie e pe alese: la Geopolitică şi interferenţe sociale şi culturale est-europene, candidaţii nu susţin probă sau interviu, însă la Spiritualitate ortodoxă şi asistenţă socială, jumătate din notă e obţinută din prezentarea unui plan de cercetare.

La Ştiinţe şi Mediu, interviul contează în proporţie de 75 la sută. La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, se calculează admiterea după cum urmează: 20 la sută - interviul motivaţional, 60 la sută media aritmetică a examenului de licenţă şi 20 la sută media generală aritmetică de promovare a studiilor.

La Facultatea de Drept, candidaţii susţin un interviu, ce contează în proporţie de 60 la sută.

Singura facultate unde admiterea constă exclusiv într-o probă practică e cea de Arte, unde la Masteratul de Teoria şi practica spectacolului liric, prima notă se pune pe un recital de 25-30 de minute, iar cea de-a doua pe un interviu în care candidatul îşi prezintă un proiect-cadru de cercetare.

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.