Se caută constructori pentru lucrări în școli

Se caută constructori pentru lucrări în școli
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Lucrările se vor desfăşura de comun acord cu conducerea şcolii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învăţământ, dar nu mai mult de 60 de zile”, sau „nu mai mult de 90 de zile”. Asta se precizează în caietele de sarcini ale unor achiziţii publice pentru reparaţii în unităţi de învăţământ, proceduri lansate de Primăria Galaţi în ultimele zile ale lunii august sau chiar în septembrie.

Potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Galaţi, sunt în derulare numeroase achiziţii publice pentru reparaţii în licee, şcoli şi grădiniţe. Unităţi de învăţământ care luni, pe 9 septembrie, ar trebui să-şi primească elevii în cele mai bune condiţii!

Verificând caietele de sarcini, am constatat că, în nu mai puţin de opt cazuri, „lucrările se vor desfăşura de comun acord cu conducerea şcolii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învăţământ, dar nu mai mult de 60 de zile”.

De pildă la Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, unde valoare estimată a contractului de reparaţii se ridică la 446.500 de lei fără TVA, achiziţie lansată pe 29 august, pentru care ofertele au fost aşteptate până pe 4 septembrie.

O precizare similară se regăseşte şi în documentaţia achiziţiei pentru reparaţii în valoare estimată de 150.000 de lei fără TVA la Liceul Teoretic "Sfânta Maria"

Situaţie identică şi la Grădiniţa "C. Ressu” (bloc U1 - Bloc U2) şi Grădiniţa nr. 56 unde valoarea estimată a contractului este de 120.500 de lei fără TVA. Tot în termen de 60 de zile ar urma să fie executate reparaţiile la: Şcoala „Mihai Viteazu” – valoare estimată 52.000 de lei fără TVA, Şcoala „Elena Cuza” - 64.500 de lei fără TVA, Şcoala „Miron Costin” - 130.500 de lei fără TVA, Grădiniţa „Croitoraşul cel Viteaz” - 168.500 de lei fără TVA şi, respectiv la Şcoala „Ludovic Cosma”, Grădiniţa nr. 10, Grădiniţa nr. 22 - 98.500 de lei fără TVA).

90 de zile

În cazul Şcolii „Grigore Moisil”, lucrările ar urma să se desfăşoare tot de comun acord cu conducerea şcolii astfel încât să nu fie deranjat procesul de învăţământ, dar nu mai mult de 90 de zile! Valoarea estimată a contractului este de 165.000 de lei fără TVA, iar data limită de primire a ofertelor a fost 3 septembrie.

Tot 90 de zile este termenul de execuţie a lucrărilor de reparaţii la corpul de şcoală şi la hidroizolaţia sălii de sport de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu". Valoarea estimată a contractului este de 137.500 de lei fără TVA. Achiziţia a fost lansată luni, 2 septembrie, iar termenul de primire a ofertelor a expirat pe 5 septembrie.

Rămâne de văzut cât de repede reuşeşte Primăria să încheie contractele şi să dea start lucrărilor.

Citit 2576 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Septembrie 2019 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.