Galaţiul are anul acesta aproape 15.000 de studenţi. Universităţile ”Dunărea de Jos” şi ”Danubius” şi-au redeschis porţile

Galaţiul are anul acesta aproape 15.000 de studenţi. Universităţile ”Dunărea de Jos” şi ”Danubius” şi-au redeschis porţile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 11.500 de studenţi, din care aproape 2.400 sunt boboci, au participat ieri, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, la ceremoniile de deschidere a anului universitar 2019-2020, care s-au făcut pe fiecare facultate în parte şi la ore diferite. Acestora li se adaugă cei peste 3.000 de studenţi ai Universităţii "Danubius", numărul total al studenţilor gălăţeni ajungând la circa 15.000. 

”Sunt convins că alegerea Universităţii noastre vă va ajuta în cariera profesională şi în găsirea unui loc de muncă adecvat. Bucuraţi-vă de studenţie, pentru că e o perioadă frumoasă, care vă deschide foarte multe drumuri,” a declarat, cu această ocazie, prof. univ. dr. Iulian-Gabriel Bîrsan, Rectorul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Acesta a anunţat şi că în primăvară vor începe lucrările de reamenajare a Stadionului Portu Roşu. Practic, în urma celor două sesiuni de admitere, UDJG şi-a ocupat toate locurile la buget, atât la licenţă, cât şi la programele de masterat, ba chiar la licenţă sunt 700 de candidaţi admişi la taxă peste locurile bugetate.

Cazarea în cămine, în plină desfăşurare

În campus e, din nou, forfotă: maşini care descarcă bagaje, obiecte mici de mobilier sau electrocasnice, angajaţi care împart saltele nou-nouţe şi studenţi mai mari, voluntari, care dau o mână de ajutor, la instalare, bobocilor sau studenţilor străini. În cele 11 cămine sunt aşteptaţi aproape 3.000 de studenţi care au solicitat cazare, din care 190 sunt din străinătate. Anul acesta, cu adevărat norocoşi se pot considera 174 de boboci de la licenţă sau masterat, care, pentru că au avut medii mari la admitere, s-au cazat în căminul A, cel mai nou şi modern din campus. “Camerele arată foarte bine, avem bucătărie şi sală de mese proprie, TV şi frigider, plus baie la fiecare modul de camere. E ca la hotel”, spune Nicoleta Ţopa, masterand anul I. Aici, s-au cazat anul acesta, fetele din anul I de la Transfrontalieră, la parter, cele de la Masterat anul I, la etajul I şi cele de la licenţă de la toate facultăţile, la etajele II şi III. Iar vestea bună e că regia de cămin pentru A este la fel ca la celelalte, 145 de lei pentru studenţii la buget şi 260 de lei pentru cei de la taxă. “Cel puţin pe luna octombrie, taxa se va menţine la nivelul anului trecut”, explică directorul Direcţiei de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, Cristinel Ioja. Tot el mai spune că studenţii vor putea să mănânce la cele patru cantine ale Universităţii din 7 octombrie. Studenţii vor avea în campus un sistem nou de supraveghere, dar beneficiază şi de dispensar medical şi punct de prim ajutor în regim de permanenţă al voluntarilor de la UVSAR.

Şase specializări de licenţă anul acesta la Universitatea ”Danubius”

Anul academic s-a deschis, ieri, şi pentru peste 3.000 de studenţi de la Universitatea "Danubius" din Galaţi, la cele şase specializări de licenţă, 11 programe de master şi alte oportunităţi oferite de instituţie tinerilor. Împreună cu echipa sa, Rectorul Universității ”Danubius”, conf. univ. dr. Andy Corneliu Puşcă, a întâmpinat auditoriul cu un mesaj de bun venit, prezentând, în termeni generali, oportunitățile educaționale oferite de programele de studii ale facultăților, mulțumind tuturor colaboratorilor din diferitele structuri instituţionale pentru performanțele înregistrate în cei 27 de ani de existenţă a Universității ”Danubius”.

Unul dintre invitaţii speciali a fost Jan Ion, director Rădăcini Group, care a anunțat acordarea unei burse pentru cel mai merituos student în anul universitar 2019 – 2020.

Pentru închiderea festivității, au fost invitați pe scenă studenții Caravanei "Danubius", aceștia prezentându-le bobocilor avantajele implicării în acest proiect foarte îndrăgit de către studenți. (Roxana Artene Penciu)

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 2434 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.