Atelier de sculptură în lemn, la Grădina Botanică

Atelier de sculptură în lemn, la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" vor putea admira în zona lacului și a Grădinii Japoneze trei noi sculpturi din lemn cu specific oriental, respectiv o reinterpretare artistică a porții japoneze.

Acțiunea, intitulată "Atelier de sculptură în lemn", este sprijinită financiar de Clubul Rotary Donaris şi Asociația Culturală "Cavaleria". Sculpturile sunt în curs de realizare, meșteri fiind trei artiști plastici cu experiență în acest domeniu: Mugurel Vrînceanu - profesor al Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" Galați, Marius Ivanovici, coordonatorul Secției Sculptură din cadrul Liceului de Artă "Dinu Lipatti" din Piteşti şi Lucian Tudorache, profesor la Liceul de Arte "Victor Brauner" din Piatra Neamţ. Se lucrează intens, dar se şi predă, în același timp. Sculptorii sunt secondați activ de mai mulţi elevi de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" Galați, care urmăresc cu atenție modul de lucru al profesorilor, participând și ei la anumite etape ale viitoarelor lucrări.

Cele trei sculpturi vor fi donate Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, urmând a fi amplasate în zona Grădinii Japoneze.

Clubul Rotary Galaţi Donaris a mai colaborat şi în alte proiecte cu muzeul gălățean. Este vorba despre proiectul "Legumicultură urbană", în cadrul căruia elevii câtorva licee din Galați s-au implicat din plin în activităţile de plantare, întreținere şi recoltare de legume, precum și proiectul "Înfiinţare colecţie mini-roze în Grădina Botanică Galaţi".

Citit 2977 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.