Un club de carte pentru copiii din Frumușița

Un club de carte pentru copiii din Frumușița
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Copiii din Frumușița se vor putea întâlni curând în cadrul primului club de carte înființat la biblioteca din comună, destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani. 

Activitatea principală a clubului va consta în întâlniri periodice în cadrul cărora vor avea loc discuții despre o carte pe care participanții trebuie să o citească înainte. Ar mai putea să fie organizate și alte evenimente/activități culturale, educaționale etc., doar pentru membrii activi ai clubului. Întâlnirile vor avea loc la biblioteca din incinta căminului cultural și vor fi organizate și moderate de un voluntar. Scopul înființării clubului de carte este încurajarea lecturii în rândul copiilor și tinerilor, mai ales pentru numeroasele beneficii pe care le are cititul: dezvoltarea vocabularului și imaginației, îmbunătățirea capacității de concentrare, lărgirea orizonturilor cunoașterii etc. Mai mult decât atât, modul de desfășurare a activității în cadrul clubului (socializare, cadru mai relaxat decât cel de la școală, exprimarea liberă a propriilor idei, și nu critică literară, jocuri pe baza cărților citite pentru cei mai mici), permite deprinderea și dezvoltarea abilităților sociale care influențează succesul profesional și personal al adulților de mâine, abilități precum: comunicare eficientă, responsabilitate, empatie, creativitate, auto-control etc. 

"Dorim să ne exprimăm bucuria pentru interesul manifestat de copiii din comună pentru clubul de lectură din cadrul bibliotecii comunale. Totodată, anunțăm că prima carte pe care o vom citi este «Colț alb» de Jack London. Cartea se găsește pentru împrumut la biblioteca din comună și trebuie citită până la prima întâlnire a membrilor clubului, care va avea loc între 15-30 martie. Dacă numărul exemplarelor cărții din dotarea bibliotecii nu este suficient, vom căuta soluții astfel încât cartea să ajungă la toți copiii interesați. Menționăm că la întâlnire pot participa și alți copii, care nu s-au înscris în club până acum, însă numai dacă vor citi cartea și dacă își vor anunța participarea până la data de 10 martie. Le urăm copiilor spor la citit!", sună invitația Primăriei Frumușița, potrivit unui comunicat de presă publicat pe rețelele de socializare.

Citit 2016 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.