”Dunărea de Jos”, locul 11 în Ranking Web of Universities, în România

”Dunărea de Jos”, locul 11 în Ranking Web of Universities, în România
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se situează pe poziția a XI-a în România și pe locul 2153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituții de învățământ superior din România, iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 la sută cele mai citate într-un anumit domeniu).

Universitatea „Dunărea de Jos” a obținut punctaje mari la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din mediul online.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Citit 1458 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 22:32

1 comentariu

 • postat de Absolvent CTI
  Marți, 11 Februarie 2020 17:02
  86.35.208.***
  Este pacat ca o Universitate cu rezultate de locul 4-5 in tara la Automatica si Stiinta Calculatoarelor, Inginerie Electrica, Inginerie Navala(+Mecanica), Chimie Alimentara sa fie clasata a 11-a ....si a nu stiu cata in lume( evident dupa Nairobi sau Brasov)
  Datele statistice respective sunt interpretabile in context , ca si testele Pisa, fiind irelevante si nereprezentative din multe puncte de vedere.
  Traim intr-o epoca a datelor exacte si specializate, si a metodelor stiintifice aplicabile cu acuratete. Cred ca cei responsabili din Romania si din Galati ar trebui sa isi afirme mai mult propriile criterii si date academice.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.