Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se situează pe poziția a XI-a în România și pe locul 2153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituții de învățământ superior din România, iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 la sută cele mai citate într-un anumit domeniu).

Universitatea „Dunărea de Jos” a obținut punctaje mari la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din mediul online.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Citit 990 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2020 17:12

1 comentariu

 • postat de Absolvent CTI Marți, 11 Februarie 2020 17:02 86.35.208.*** Link la comentariu
  0
  3

  Este pacat ca o Universitate cu rezultate de locul 4-5 in tara la Automatica si Stiinta Calculatoarelor, Inginerie Electrica, Inginerie Navala(+Mecanica), Chimie Alimentara sa fie clasata a 11-a ....si a nu stiu cata in lume( evident dupa Nairobi sau Brasov)
  Datele statistice respective sunt interpretabile in context , ca si testele Pisa, fiind irelevante si nereprezentative din multe puncte de vedere.
  Traim intr-o epoca a datelor exacte si specializate, si a metodelor stiintifice aplicabile cu acuratete. Cred ca cei responsabili din Romania si din Galati ar trebui sa isi afirme mai mult propriile criterii si date academice.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro