Evaluaţi acest articol
(39 voturi)
6 comentarii

O echipă de medici de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" a reuşit, cu ajutorul microscopului chirurgical, o operaţie dificilă care îi va permite unei fete de 16 ani să poată merge normal.

Intervenţia a durat 10 ore şi la ea au participat medici rezidenţi şi anestezişti absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Universitatea "Dunărea de Jos", dar şi un cadru didactic de la aceeaşi facultate. 
"Fata a suferit, pe când avea 11 luni, o arsură prin flacără, soldată cu numeroase complicaţii (lipsa circulaţiei în membrele inferioare) ce au dus la amputarea degetelor şi multe grefe de piele. De atunci până în prezent, pacienta a trecut prin 13 operaţii la Bucureşti, însă, cu toate acestea, se deplasa greoi, iar la piciorul stâng, pentru că nu avea călcâi, practic călca pe os şi acolo exista în permanenţă o ulceraţie şi durere. Intervenţia de la Galaţi a constat într-un transfer liber de ţesut - muşchi - de la coapsa dreaptă la nivelul defectului de călcâi stâng, prin conectarea vaselor muşchiului la vasele piciorului, cu ajutorul microscopului operator", a explicat dr. Andreea Luca, medic specialist chirurgie plastică, cea care a condus, practic, operaţia. Din echipă au mai făcut parte: dr. Laura Candussi, medic primar ortopedie şi chirurgie pediatrică, dar şi cadru didactic la Facultate, trei medici rezidenţi - Ilie Bălan, Daniela Ene (absolvenţi ai UDJG), Dorin Jambă - şi doi anestezişti - Cristina Bordeanu şi Andreea Voicu - ambele medici specialişti ATI, absolvente ale Facultăţii de Medicină de la Galaţi. 
"Este cea mai dificilă intervenţie pe chirurgie plastică, iar şansele de reuşită sunt destul de mici, din cauza complicaţiilor. Se făcea, până acum, doar în marile centre universitate, unde exista o echipă complexă de medici şi aparatură pe măsură. De un an, avem şi noi microscop chirurgical şi putem realiza astfel de intervenţii. Mă bucur că am reuşit să funcţionăm ca o mare echipă şi că pacienţii noştri nu mai trebuie să plece din Galaţi pentru a se trata", a declarat Laura Candussi. Adolescenta va mai rămâne internată încă o săptămână, apoi va avea voie să calce pe piciorul stâng. Până când totul va fi ok, va mai suferi câteva grefe de piele, dar, din fericire, acestea se vor putea face acasă, la Galaţi. "Suntem o echipă tânără, ne bucurăm că dr. Luca a venit de la Iaşi şi a rămas aici. Ne bucurăm că studenţii de la Medicină vin în practică la noi şi au ce vedea, urmăresc intervenţiile din blocul operator, fac scheme de tratament alături de medicii specialişti şi stau cot la cot cu noi în gărzi. Există speranţă într-un viitor mai bun", a declarat dr. Laura Candussi.

 
Citit 50498 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2020 09:43

6 comentarii

 • postat de Nita Mirela Joi, 27 Februarie 2020 07:18 5.13.137.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitari pentru interventia facuta.Doamna Doctor Luca Andreea este o doamna de nota 10 .Noi am avut o interventie cu dumneaei si recuperarea a fost formidabila! Multumesc doamnei Doctor pentru ajutorul din 2018.

  Raportează
 • postat de Ella Miercuri, 26 Februarie 2020 19:46 79.116.105.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitări, ma bucur enorm, și fiica mea este anul 6 la stomatologie în Galați. Cine vrea sa învețe, învață oriunde. Felicitări și multa sănătate pacientei! Doamne ajuta, sa avem și noi medici cărora sa le pese de pacient.

  Raportează
 • postat de Mihai Miercuri, 26 Februarie 2020 11:28 109.166.128.*** Link la comentariu
  0
  2

  Toată stima pentru echipa medicala.Auzim lucruri frumoase din zona noastră .La mai multe și frumoase realizări în domeniul medical.

  Raportează
 • postat de Carmen Rusu Marți, 25 Februarie 2020 18:49 2.223.249.*** Link la comentariu
  0
  5

  Respect întregii echipe și în special d-nei dr. Bordeianu, deosebit profesionist cu o vasta cultura medicala și un enorm caracter.

  Raportează
 • postat de Ioana Marți, 25 Februarie 2020 09:53 5.13.203.*** Link la comentariu
  2
  24

  Felicitări doamnei doctor Laura Candussi, un om extraordinar!

  Raportează
 • postat de Alis Barbu Marți, 25 Februarie 2020 08:30 92.85.187.*** Link la comentariu
  2
  25

  Felicitări! Succes mai departe ! Chiar că suntem mândri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.