SONDAJ. Părinţii nu sunt de acord cu îngheţarea anului şcolar

SONDAJ. Părinţii nu sunt de acord cu îngheţarea anului şcolar
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un sondaj de opinie inițiat de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Ȋnvăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) indică un număr foarte mic de părinți care vor înghețarea anului școlar. Cei mai mulți respondenți preferă fie ca mediile să fie încheiate cu notele de până acum, fie să continue cursurile peste vară. Sondajul a urmărit să identifice opiniile părinţilor cu privire la structura anului şcolar ȋn curs, la modalitatea de recuperare a materiei, de susţinere a examenelor naţionale şi la măsurile care ar trebui luate la nivelul unităţilor de ȋnvăţământ după epidemia de COVID-19.

La acest chestionar au răspuns ȋn perioada 10 – 14 aprilie peste 12.000 de părinți din România, preponderent din zona urbană (81,1 la sută), majoritatea cu studii universitare și postuniversitare (55,4 la sută) și cu vârste cuprinse între 35-50 de ani – “un profil al părintelui informat, implicat și preocupat de educația copilului său”, potrivit unui comunicat de presă. Procentul părinților din rural: aproximativ 20 la dintre respondenți.

Cei mai mulți dintre părinții din România, participanți la această cercetare nu au precizat clar un moment pe care să-l considere optim pentru redeschiderea școlilor după măsurile restrictive impuse de autorități și spun că cel mai bine ar fi ca acest lucru să se întâmple când recomandă autoritățile.

Cât privește recuperarea conținuturilor astfel încât la finalul ciclului de învățământ elevul să bifeze competențele generale din programă, părinții apreciează, în proporție de 52,6 la sută, că mediile pot fi încheiate cu notele pe care elevii le au până în acest moment iar conținuturile pot fi recuperate în anul următor școlar. Peste 35 la sută dintre părinți consideră că se pot face cursuri peste vară astfel încât conţinuturile să poată fi recuperate. Foarte puțini părinți doresc îngheţarea anului școlar, doar 5,6 la sută.

La întrebarea privind decizia Ministerului Educației, în cazul elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, de a susține examenele naționale în luna iulie, din materia predată în semestrul I, ca fiind o decizie corectă, 74,5 la sută dintre respondenți au considerat că această măsură este cea mai bună, dată fiind situația în care ne  aflăm şi doar 4 la sută dintre părinți cred că reluarea anului școlar poate fi o soluție.

 

Citit 1513 ori Ultima modificare Vineri, 24 Aprilie 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.