Cursurile on-line devin obligatorii. Profesorii, obligaţi să preia feedback de la părinţi

Cursurile on-line devin obligatorii. Profesorii, obligaţi să preia feedback de la părinţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ministerul Educației a emis ordinul privind instrucțiunea de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, prevede comunicatul oficial. Cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate. Profesorii sunt obligați să preia feedback de la părinți și elevi. La rândul lor, părinții sunt obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor.

De asemenea, în ordinul de ministru se precizează că şcoala poate da laptopuri în custodie elevilor sau profesorilor, iar dacă cei care le primesc, le deteriorează, sunt buni de plată.

CITEȘTE ȘI: Orele desfăşurate on-line, luate în calcul la plata salariilor profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. În portalul Digital pe educred.ro (https://digital.educred.ro) sunt centralizate platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice. 

Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

CITEȘTE ȘI: 1 iunie, data la care ministrul Sănătății crede că se vor deschide școlile

Conducerea fiecărei unități de învățământ va sprijini accesul cadrelor didactice la platforme educaționale, iar împreună cu învățătorii, profesorii diriginți și cadrele didactice se va organiza un program săptămânal care include activități de învățare  on-line pentru fiecare disciplină de studiu. De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării poate decide, în cazuri justificate, și pe baza unor instrucțiuni emise în prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module să fie realizată on-line.

Unitățile de învățământ vor realiza planuri de recuperare și planuri remediale pentru elevii care în perioada suspendării cursurilor nu au putut participa, din motive obiective, la activitățile de învățare on-line. Acestea vor fi aplicate imediat după reluarea cursurilor.

CITEȘTE ȘI: A fost publicat setul al doilea de teste pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Citit 4108 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.