Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
1 comentariu

Colegiul Naţional "Costache Negri" a implementat, timp de doi ani, un proiect european de amploare finanțat de Comisia Europeană, intitulat "Creativitate, noutate, comunicare şi networking în secolul 21". Generat de preocuparea instituției pentru două direcții importante în succesul educațional, internaționalizarea și exploatarea resurselor digitale, proiectul a contribuit la formarea a paisprezece cadre didactice prin participarea la cursuri în Italia, Spania, Franţa şi Portugalia, fiind o oportunitate reală de dezvoltare profesională și personală, atât pentru cadrele didactice și elevii acestora, ca beneficiari direcți, dar și pentru comunitatea locală, ca beneficiar indirect.
Experiența acumulată în toate stagiile de formare s-a reflectat în activitatea la clasă a profesorilor, prin utilizarea diferitelor instrumente și aplicații, dar au permis şi ca orele în mediul online, pe care le-am desfășurat din luna martie și până la finalul anului şcolar, să se realizeze eficient și să fie atractive pentru elevi.
Activitățile de diseminare realizate în cadrul comisiilor metodice, a consiliilor profesorale, a cercurilor metodice au făcut posibilă transmiterea pe scară largă a experiențelor acumulate, astfel realizându-se un flux al informațiilor benefic destinatarului final al proiectului, elevul.
Un produs al proiectului este ghidul "Creativitate și inovație în învățământul european", la care și-au adus contribuția toți participanții. Ghidul oferă informații atât în legătură cu aspectele teoretice ale cursurilor, cât și despre experiența culturală vastă pe care au trăit-o profesorii. Ghidul mai cuprinde și o parte experimentală, în care cititorul poate găsi modele de bună practică ale profesorilor: proiecte didactice, experimentale, programe școlare, cât și programe ale unor schimburi de experiență internaționale.

Citit 7120 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 20:13

1 comentariu

  • postat de Eliss Marți, 14 Iulie 2020 11:21 109.102.62.*** Link la comentariu
    2
    6

    Scoala online nu este scoala, sa fie clar.E un fel de-a face scoala ca sa-si ia profesorii banii.In primul rand acasa nu exista atmosfera de munca, de scoala.In al doilea rand niste filmulte postate de profesori pe o platforma nu pot inlocui explicatiile de la clasa.Si in al treilea rand toti copiii stau gramada afara, umbla in gasti, toata lumea e la mall si in concedii.Deci haideti domnilor profesori sa ne urnim la treaba si sa ne nu mai prefacem, pt ca stiti cu totii ca scoala online nu se poate numi scoala.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.