Elev admis la CNVA cu 7,65, pe locuri speciale

Elev admis la CNVA cu 7,65, pe locuri speciale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Spre deosebire de anul trecut, numărul elevilor romi admişi pe locurile speciale s-a micşorat. Conform listei publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt, în 2020, 46 de elevi romi distribuiţi pe locurile speciale, spre deosebire de anul trecut, când au fost 54. Mult mai puţini decât în 2018, când au fost 101 şi când a fost depusă o plângere la Poliţie în care se vorbea de fraudarea admiterii pe locurile speciale.

Candidaţii admişi anul acesta au medii între 9,52 şi 3,04. În topul unităţilor preferate se află cele două licee de elită din Tecuci, "Spiru Haret", pentru care au optat şase candidaţi, ultimul admis cu media 5,15, şi "Calistrat Hogaş", cu şapte solicitări, ultimul admis pe locurile speciale având media 3,32. La Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", au fost cinci solicitări, iar la CNVA şi CNCN, câte patru, mai puţine decât în alţi ani. Ultima medie pe locurile speciale la CNVA a fost 7,65, iar la CNCN - 7,11. Câte trei candidaţi au optat pentru CNMK, ultimul având media 5,35, şi "Mircea Eliade". Câte doi s-au înscris la "Dunărea", "Racoviţă", Agricol Tecuci, Economic şi "Sf. Maria" şi câte unul la "Elena Doamna", Liceul din Tg. Bujor şi "Ov. Caledoniu"din Tecuci.

Reamintim că, aşa cum prevede metodologia, pentru a putea beneficia de un loc special pentru romi, solicitanţii trebuie să depună la dosar doar o adeverinţă a unei organizaţii prin care se atesă că respectiva persoană aparţine etniei respective. Adeverinţa se poate obţine în urma unei declaraţii pe propria răspundere.

Citit 5870 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2020 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.