Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Spre deosebire de anul trecut, numărul elevilor romi admişi pe locurile speciale s-a micşorat. Conform listei publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt, în 2020, 46 de elevi romi distribuiţi pe locurile speciale, spre deosebire de anul trecut, când au fost 54. Mult mai puţini decât în 2018, când au fost 101 şi când a fost depusă o plângere la Poliţie în care se vorbea de fraudarea admiterii pe locurile speciale.
Candidaţii admişi anul acesta au medii între 9,52 şi 3,04. În topul unităţilor preferate se află cele două licee de elită din Tecuci, "Spiru Haret", pentru care au optat şase candidaţi, ultimul admis cu media 5,15, şi "Calistrat Hogaş", cu şapte solicitări, ultimul admis pe locurile speciale având media 3,32. La Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", au fost cinci solicitări, iar la CNVA şi CNCN, câte patru, mai puţine decât în alţi ani. Ultima medie pe locurile speciale la CNVA a fost 7,65, iar la CNCN - 7,11. Câte trei candidaţi au optat pentru CNMK, ultimul având media 5,35, şi "Mircea Eliade". Câte doi s-au înscris la "Dunărea", "Racoviţă", Agricol Tecuci, Economic şi "Sf. Maria" şi câte unul la "Elena Doamna", Liceul din Tg. Bujor şi "Ov. Caledoniu"din Tecuci.
Reamintim că, aşa cum prevede metodologia, pentru a putea beneficia de un loc special pentru romi, solicitanţii trebuie să depună la dosar doar o adeverinţă a unei organizaţii prin care se atesă că respectiva persoană aparţine etniei respective. Adeverinţa se poate obţine în urma unei declaraţii pe propria răspundere.

Citit 5458 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2020 18:36

2 comentarii

 • postat de Supărat, supărat sunt, Doamne, supărat ! Duminică, 26 Iulie 2020 06:56 188.24.213.*** Link la comentariu
  0
  2

  Eu știu de un loc ocupat la cnva acum 2 ani de un roman declarat rom .
  Acum e legal, cerere, declarație, chestii, socoteli.

  Raportează
 • postat de Tudor V Miercuri, 22 Iulie 2020 23:55 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  27

  Discriminare! De ce sa permiti numai unora, pe motiv real sau fals ca face parte din minoritate. De ce au drepturi speciale si nu este egalitate in drepturi asa cum o cer peste tot. De ce locuri speciale? De ce nu se fac publice numele celor ce au obtinut accesul pe usa din dos? Chiar si dupa terminarea studiilor liceale, poate prezenta interes, daca a obtinut locul prin frauda. Si sunt multi copii de asa zisi demnitari, sau functionari publici care apeleaza la aceasta metoda, surprize cu parlamentari si directori sau asa zisi oameni de afaceri. Iar informatiile despre cei ce beneficiaza de aceste locuri speciale, nu sunt clasificate. Sunt date publice. Poate personale, dar publice. Nu este CNP sau adresa de domiciliu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.