Canal YouTube cu lecţii online, realizate de profesorii gălăţeni

Canal YouTube cu lecţii online, realizate de profesorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cum nu toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi vor putea desfăşura cursurile faţă în faţă cu toţi elevii, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a gândit la o serie de soluţii, astfel încât absolut toţi elevii să poată avea acces la lecţiile care se vor preda la clasă. Împreună cu Casa Corpului Didactic, se va derula un proiect prin care profesorii metodişti vor elabora lecţii înregistrate pentru toate nivelurile de studii şi toate disciplinele.

Dacă în mediul rural există spaţii suficiente în majoritatea şcolilor, astfel încât să se respecte distanţarea impusă de normele de siguranţă pe timpul pandemiei, nu la fel se prezintă situaţia în unităţile de învăţământ din Galaţi. Aici, susţine inspectorul general Onuţ Valeriu Atanasiu, se va opta pentru învăţământul hibrid. "Decizia se va lua împreună cu părinţii. În toate şcolile se desfăşoară la ora actuală şedinţe, atât la nivelul unităţii, cât şi la nivelul fiecărei clase, pentru a se alege soluţia cea mai convenabilă. Vor fi situaţii în care părinţii, din motive obiective, nu-şi vor putea trimite copiii la şcoală şi vor participa doar la cursurile online. Acolo unde sunt puţine astfel de cazuri în toată clasa şi nu se vor putea găsi soluţii pentru a desfăşura cursuri online pentru aceste cazuri speciale, trebuie făcut în aşa fel încât elevii respectivi să poată avea acces la materia predată. Se vor trimite fişiere, se vor înregistra lecţiile. Între timp, lucrăm împreună cu profesorii metodişti de la Casa Corpului Didactic şi cu colegii de la Inspectoratul Şcolar la un proiect de anvergură, care ne va fi de folos pe timpul pandemiei, acolo unde se vor suspenda cursurile şi nu există internet, dar vor fi şi o bază de materiale pentru cadrele didactice debutante, care vor avea modele de aplicat la clase", explică Onuţ Atnasiu.

Acesta susţine că, în perioada imediat următoare, echipe de cadre didactice vor lucra pe grupe pentru înregistrarea lecţiilor sau a unor capitole care vor fi postate pe un canal de youtube, astfel încât să aibă acces la ele atât elevii, cât şi profesorii.

Mai mult decât atât, în perioada pandemiei, dacă se vor suspenda cursurile şi nu se va putea intra online, aceste lecţii să fie transmise prin intermediul unei televiziuni locale. "La Aldeşti, de exemplu, elevii nu au internet şi nu pot participa la cursuri online, dacă se vor suspenda lecţiile faţă în faţă. Atunci trebuie să ne asigurăm că aceşti copii au acces la materia care se va preda în perioada respectivă. Sigur, nu se vor face înregistrări pentru toate lecţiile predate la şcoală, vor fi secvenţe de materie structurate, astfel încât elevii să poată achiziţiona competenţele necesare de la capitolele respective", mai spune inspectorul general.

Onuţ Atanasiu susţine că nu va fi o sarcină uşoară pentru toţi colegii: "Vor fi zone unde treaba va funcţiona foarte bine, dar şi zone care se vor mobiliza mai greu. Dar proiectul se va face şi le va fi de un real folos profesorilor şi elevilor, nu numai pe timpul acestei pandemii, concluzionează inspectorul general Onuţ Atanasiu.

Citit 5309 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.