Elevii şi profesorii de elită, premiaţi pentru performanţe

Elevii şi profesorii de elită, premiaţi pentru performanţe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Timp de două zile, Grădina de Vară a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" găzduieşte premierea elevilor gălăţeni cu rezultate remarcabile la olimpiade în anul şcolar 2018-2019, a profesorilor care i-au pregătit, precum și a elevilor care au obţinut anul acesta media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, anunţă Primăria municipiului Galați. Toţi aceştia primesc diplome, flori şi premii în bani.

La olimpiadele internaţionale, cuantumul premiilor înseamnă: premiul I - 6.000 de lei, premiul II - 3.900 de lei, premiul III - 3.630 de lei, premiul special - 2.640 de lei și mențiune - 2.640 de lei. La olimpiadele naționale, premiul I aduce 2.200 de lei, premiul II - 1.540 de lei, premiul III - 1.100 de lei și mențiunea - 660 de lei.

"Este vorba în total despre 100 de elevi și 82 de profesori care i-au pregătit, suma alocată fiind de peste 200.000 de lei", precizează Primăria.

Cei 32 de elevi din învățământul preuniversitar de stat care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie primesc câte 2.000 de lei, suma alocată pentru premierea acestora fiind de 64.000 de lei.

Citit 2114 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 17:46

2 comentarii

 • postat de san@yahoo.com
  Miercuri, 09 Septembrie 2020 00:20
  5.13.220.***
  Totul e pe bani, oare le ajung sumele sa studieze afara, sa depopuleze habul cum zicea cineva.
  De ce nu se dau calculatoare, laptopuri, device-uri necesare in procesul de invatare, se dau bani de avion, gresesc?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Luni, 07 Septembrie 2020 20:08
  78.96.81.***
  Ce inseamna stimulente financiare, ca statul acorda invatamant gratuit, educatie si indrumare tinerilor?!!

  Iar cadrele didactice, nu primesc un salariu conform legislatiei muncii??!!

  Este o aberatie aceste stimulari pe banii contribuabilulor, bani care sunt in exclusivitate pentru dezvoltare urbana, nu pentru pomeni!

  Si, nu vorbesc cu rautate, dar amintesc ca generatii din trecut, in care scoala romaneasca a format tineri in diverse forme de scolarizare, primara, gimnaziu, liceu, facultate, masterat si doctorate, au excelat tineri prin propria vointa, dorinta de a invata si afirma ca om si cetatean, ajutat in spiritul legii si pedagogiei ilustrilor nostri dascali, si de parinti, cu stimulente caracteristice scolii, mentiune, premii...

  Atat, fiind unica stimulare, mandria elevului adevarata!

  Si, iarasi spun, ca actuala scoala romaneasca, este sub orice critica, scotand analfabeti cu diploma pe banda rulanta, iar revenirea la valoarea invatamantului romanesc de acum 30 de ani, bine ar fi, ca, in primul rand,cadrele didactice sa fie bine pregatite pedagogic si profesional, nu vazand numai interese care vad intr-un post la catedra, titular sau suplinitor, un loc de munca sigur, demonetizand denumirea de dascal!

  Priviti cati copii au parasit scoala, crescand numarul analfabetilor in Romania, dovada ca scoala nu le satisface cerintile minime, fiind o institutie perimata de non valori!

  Am putea spune ca invatamantul romanesc de astazi trebuie reformat odata cu clasa politica,care numeste ministri ai invatamantului niste agramati, fortand inversarea valorilor!
  12
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.