După doar trei zile de școală, au apărut primele cazuri de infectare printre elevi

După doar trei zile de școală, au apărut primele cazuri de infectare printre elevi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. După închiderea ediției, Direcția de Sănătate Publică a primit încă o confirmare de infectare cu coronavirus printre elevi. Este vorba despre un elev de clasa a XII-a, de la Liceul Mircea Eliade din Galați. Colegii elevului infectat cu coronavirus vor sta în izolare la domiciliu, iar DSP a început ancheta epidemiologică pentru a stabili contracții.


La doar trei zile de la începerea anului școlar a apărut și primul caz de infectare cu coronavirus printre elevi. Este vorba despre o elevă de clasa a șasea de la Școala Generală nr. 22 din Galați. Fetița, care mai are și un frate la clasa a patra, s-a prezentat în prima zi de școala la unitatea de învățământ, dar avea temperatură și a fost trimisă în camera de izolare până la sosirea părinților. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în acest caz, iar toți colegii fetiței au fost anunțați să rămână acasă, în izolare, pentru următoarele 14 zile cursurile urmând să se desfășoare în sistem on-line.

Alerta s-a dat joi dimineață, când părinții fetiței de clasa a a șasea au anunțat conducerea Școlii Generale nr. 22 că micuța a fost diagnosticată cu coronavirus. Fetița a venit la școală doar două zile. Și asta pentru că marți a prezentat stări de vomă și dureri de burtă, motiv pentru care a fost chemată asistenta medicală.  ”Acest copil a venit marți la școală, dar încă de la prima oră acuza dureri de burtă și senzație de vomă.  Am urmat protocolul, și am chemat-o imediat pe doamna asistentă medicală, care a termometrizat-o. Fetița avea temperatură 38 și a fost condusă în camera de izolare. A fost anunțată familia, a venit cineva din familie și a preluat copilul pentru a-l duce la medicul de familie. Acesta a recomandat deplasarea la Spitalul de Pediatrie, fiind suspectă de apendicită. Miercuri a fost internată la Spitalul de Pediatrie, iar joi dimineață a venit rezultatul testului pentru depistarea coronavirusului. Acesta test a ieșit pozitiv, ca urmare noi, în următoarele 14 zile vom lucra cu elevii clasei online și așteptăm și rezultatul anchetelor pe care le va derula Direcția de Sănătate Publică”, ne-a explicat Valentina Tudorache, directorul Școlii Generale nr. 22. 

A fost anunțat și Inspectoratul Școlar, mai ales că fetița mai are un frate, la clasa a patra, în aceeași unitate de învățământ. ”Copiii care au învățat de dimineață au fost predați părinților, iar clasa va fi dezinfectată. Colegii de clasă ai elevei vor rămâne izolați și vor face cursuri on-line în următoarele 14 zile și așteptăm ca DSP să finalizeze ancheta și să ne spună ce avem de făcut în continuare. De asemenea, fratele elevei confirmate va rămâne în carantină în următoarele 14 zile, la fel și părinții acestora”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, inspectorul general școlar.  

Acesta a fost primul caz, după începerea școlii, de infectare cu coronavirus printre elevi, dar, câteva ore mai târziu, Direcția de Sănătate Publică a mai primit o confirmare. De data aceasta, confirmarea a venit pentru o elevă de clasa a VII-a de la Școala din cuza Vodă, care nu a fost la școală decât în prima zi, pentru a-și lua manualele, făcând parte din categoria elevilor care învață în sistem on-line. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și în acest caz, iar colegii fetei vor rămâne în izolare pentru 14 zile.

Citit 6560 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.