După doar trei zile de școală, au apărut primele cazuri de infectare printre elevi

După doar trei zile de școală, au apărut primele cazuri de infectare printre elevi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. După închiderea ediției, Direcția de Sănătate Publică a primit încă o confirmare de infectare cu coronavirus printre elevi. Este vorba despre un elev de clasa a XII-a, de la Liceul Mircea Eliade din Galați. Colegii elevului infectat cu coronavirus vor sta în izolare la domiciliu, iar DSP a început ancheta epidemiologică pentru a stabili contracții.


La doar trei zile de la începerea anului școlar a apărut și primul caz de infectare cu coronavirus printre elevi. Este vorba despre o elevă de clasa a șasea de la Școala Generală nr. 22 din Galați. Fetița, care mai are și un frate la clasa a patra, s-a prezentat în prima zi de școala la unitatea de învățământ, dar avea temperatură și a fost trimisă în camera de izolare până la sosirea părinților. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în acest caz, iar toți colegii fetiței au fost anunțați să rămână acasă, în izolare, pentru următoarele 14 zile cursurile urmând să se desfășoare în sistem on-line.


Alerta s-a dat joi dimineață, când părinții fetiței de clasa a a șasea au anunțat conducerea Școlii Generale nr. 22 că micuța a fost diagnosticată cu coronavirus. Fetița a venit la școală doar două zile. Și asta pentru că marți a prezentat stări de vomă și dureri de burtă, motiv pentru care a fost chemată asistenta medicală.  ”Acest copil a venit marți la școală, dar încă de la prima oră acuza dureri de burtă și senzație de vomă.  Am urmat protocolul, și am chemat-o imediat pe doamna asistentă medicală, care a termometrizat-o. Fetița avea temperatură 38 și a fost condusă în camera de izolare. A fost anunțată familia, a venit cineva din familie și a preluat copilul pentru a-l duce la medicul de familie. Acesta a recomandat deplasarea la Spitalul de Pediatrie, fiind suspectă de apendicită. Miercuri a fost internată la Spitalul de Pediatrie, iar joi dimineață a venit rezultatul testului pentru depistarea coronavirusului. Acesta test a ieșit pozitiv, ca urmare noi, în următoarele 14 zile vom lucra cu elevii clasei online și așteptăm și rezultatul anchetelor pe care le va derula Direcția de Sănătate Publică”, ne-a explicat Valentina Tudorache, directorul Școlii Generale nr. 22. 
A fost anunțat și Inspectoratul Școlar, mai ales că fetița mai are un frate, la clasa a patra, în aceeași unitate de învățământ. ”Copiii care au învățat de dimineață au fost predați părinților, iar clasa va fi dezinfectată. Colegii de clasă ai elevei vor rămâne izolați și vor face cursuri on-line în următoarele 14 zile și așteptăm ca DSP să finalizeze ancheta și să ne spună ce avem de făcut în continuare. De asemenea, fratele elevei confirmate va rămâne în carantină în următoarele 14 zile, la fel și părinții acestora”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, inspectorul general școlar.  
Acesta a fost primul caz, după începerea școlii, de infectare cu coronavirus printre elevi, dar, câteva ore mai târziu, Direcția de Sănătate Publică a mai primit o confirmare. De data aceasta, confirmarea a venit pentru o elevă de clasa a VII-a de la Școala din cuza Vodă, care nu a fost la școală decât în prima zi, pentru a-și lua manualele, făcând parte din categoria elevilor care învață în sistem on-line. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și în acest caz, iar colegii fetei vor rămâne în izolare pentru 14 zile.

Citit 5945 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:33

7 comentarii

 • postat de Iulia
  Joi, 24 Septembrie 2020 12:32
  5.13.132.***
  Păi, nu au vrut întâiul prim al țării ludovic orban, PDL(PNL) și johannis să aibe loc alegerile cu orice "preț", când iată că "prețul" plătit de români este fix sănătatea copiilor noștri. Și cum puteau justifica ludovic și guvernul său, PDL(PNL) și joshannis ținerea alegerilor de Dumeca Sfântă, dacă nu "arătând", încercând, părerea mea, să prostească oamenii arătând și spunând: "Iată, dacă copii au putut ține cursurile, au putut particioa la cursuri, atunci după mintea noastră(a lui ludovic întâiul-prim, a PDL/PNL și a lui joshannis) iată că se pot ține/organiza, pot avea loc și alegerile.

  Ce mai contează pentru întâiul-prim al țării ludovic orban, pentru PDL(PNL), pentru joshannis că ei ne sacrifică sănătatea copiilor noștri și implicit a noastră a oărinților, bunicilor, a familiei, fiindcă acești copii de la școală se întorc acasă în sânul familiilor, în mijlocul celor dragi...dar,bineînțeles, noi să hulim PSD, dar să le aduce urale, ode celor de la PDL(PNL), întâiului-prim al țării ludovic orban(și implicit ministresei Anisie), dar și lui joshannis care ne spunea că pune el guvern "competent"(și l-a impus forțat de două ori, că l-a vrut pe același personaj de mămăligă, care se apleca mieros peste pupitru, la semnarea de carte a mai marelui său).

  Din păcate, românii plătesc "nota de plată" a prostiilor făcute de unii. Cei ce spuneau aveau dreptate când afirmau că "românii își merită soarta". Din păcate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de o parere
  Vineri, 18 Septembrie 2020 19:02
  90.95.144.***
  la scoala se iau masuri de distantare sociala cu coduri ca in spionaj. totul e doar de ochii lumii . inainte si dupa intrarea in scoala totul este incontrolabil. astazi dupa-amiaza in zona LMKA si PEDAGOGIC in spatii ascunse, gen complex tig 1 sau garaje tig 2, orange grupuri de cite 10-15 adolescenti se imbratisau si pupau de revedere la greu . halal masuri de distantare luate la scoala pe bani multi publici. degeaba.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Cunoastem scenariul
  Vineri, 18 Septembrie 2020 18:03
  185.220.101.***
  Dupa alegeri ,vor fi declarati " 1 miliard "de romani infectati si vom reverni la starea de urgenta !
  1
  16
  Raportează
 • postat de virusul ucide
  Vineri, 18 Septembrie 2020 16:58
  89.137.230.***
  Se infecteaza cu acest virus doar cei care nu mentin distantarea fizica de cel putin 1,5 m. Mai pe intelesul analfabetilor,
  stati departe de alti oameni si nu veti lua virusul. Poarta si o masca cand stii ca tusesti sau esti racit si stranuti des.
  Daca ai pus mana pe suprafete supecte nu trebuie sa duci mana la nas, gura sau ochi. E asa greu? Daca da atunci iti meriti soarta.
  14
  5
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 18 Septembrie 2020 15:00
  37.251.220.***
  Nu are cum ca se ocupa neluțu si tanti pepsiglas au dat ei indicatii clare : sa faceti bine sa nu faceti rau si daca e e daca nu nu e . Inteles? Aaa sa nu mai vorbim de prefect e pe treaba toata ziua masuri peste masuri onguri peste onguri
  1
  11
  Raportează
 • postat de Constantin
  Vineri, 18 Septembrie 2020 02:48
  82.79.132.***
  Oricum la scoala 22 de la directoare pana la cadre didactice e o nepasare si incompetenta crase. De asta am si mutat copilul la alta scoala.
  8
  18
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Joi, 17 Septembrie 2020 23:55
  89.136.0.***
  DSP si ancheta epidemiologica! Baba si mitraliera! Cine de la dsp face anchete epidemiologice? Stie cineva ce este o ancheta epidemiologica, cum se desfasoara si pe cine vizeaza. Aia de la DSP altceva decat solitaire si spider nu au in calculatoare! Nici chestionarele nu le cunosc atunci cand un pacient le spune a a fost pozitivat cu Sars Cov 2, roaga sa revina cu apelul pentru a consulta protocolul. La revenire cu apel, nu mai raspunde nimeni! Poate preafectul se demisioneaza cu toata gasca de la dsp! In zilele urmatoare dupa selectare si adaptare, vom face publice pe mai multe retele de socializare, convorbiri cu pacienti pozitivi si incompetentii dspisti, salvaristi si alti 112isti (discutiile brute fiind transmise pe adresa Ministerului Sanatatii, al Administratiei si Internelor si presedintiei, spre cunoastere, ca nu are alte competente!
  4
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.