Inedit: Un tunisian, în stagiu de pregătire doctorală la Galați

Inedit: Un tunisian, în stagiu de pregătire doctorală la Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Se numește Said Riahi și este doctorand în anul IV la Facultatea de Științe din cadrul Universității El Manar din Tunisia. Licențiat în electronică, electrotehnică și automatică, cu un masterat în același domeniu, Said s-a gândit să continue cercetarea, încercând să fie de folos comunității cu o soluție concretă de reciclare a apelor uzate, prin tratamentul cu radiații ultraviolete. În Tunisia, explică Said, există o mare problemă cu apa și de aceea teza sa de doctorat este atât de aplicată. A aflat că profesorii de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din Galați l-ar putea ajuta în cercetarea sa și s-a înscris pentru un stagiu de pregătire doctorală de câteva luni la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Aici este coordonat de prof. dr. ing. Viorel Mînzu, specialist în optimizări și metode de inteligență artificială. "S-au făcut studii în Tunisia pe o instalație practică de tratate a apei, noi îmbogățim ce au dezvoltat ei acolo, în baza articolelor de cercetare, cu ajutorul inteligenței artificiale, facem teste și tragem concluzii. E un tânăr muncitor, deștept și dornic să știe cât mai multe și asta mă bucură. Ne vedem zilnic câteva ore pe Skype și lucrăm împreună", spune prof. dr. ing. Viorel Mînzu.

La rândul său, Said recunoaște că a învățat multe de când este în Galați și că, dacă va mai avea posibilitatea să beneficieze de încă un stagiu de pregătire, până la finalizarea tezei, ar alege să vină tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Studentul tunisian este cazat în Campusul Studențesc. În timpul liber, explorează orașul și spune că îi place mult liniștea din această parte de lume. Încă nu a descoperit bucătăria românească, pentru că a avut suficientă mâncare tradițională de acasă, însă e dispus să încerce câteva feluri despre care a citit pe internet.

Citit 2722 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.