Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
7 comentarii

Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" solicită Guvernului României să reevalueze decizia de a îngheța salariile în sistemul de învățământ și să facă o analiză corectă a situației veniturilor din Educație. Liderul sindical Marius Nistor susține că dacă Guvernul nu reevaluează decizia, membrii de sindicat au solicitat demararea acțiunilor de protest. "Studiile și analizele ne arată că suntem la limita de jos a salarizării, că în unele instituții din România sunt paznici și șoferi care primesc salarii mai mari decât cel al unui cadru didactic. Niciun membru al clasei politice nu dorește însă să facă o analiză reală a veniturilor cadrelor didactice raportate la cele ale altor categorii socio-profesionale", se arată în comunicatul semnat de Marius Nistor.
În acelaşi timp, în mediul online a început să circule o petiţie semnată de mii de profesori intitulată “Cerem respectarea legii, respectiv majorarea salariilor profesorilor″, prin care se atrage atenţia guvernanţilor că lefurile dascălilor ar fi trebuit să crească cu 16 la sută anul trecut, în septembrie, iar Florin Cîţu a declarat pe 18 decembrie, când era ministrul Finanţelor, că a prins deja aceşti bani în buget, pentru ca majorarea să se facă de la 1 septembrie 2021.

Citit 2279 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 18:06

7 comentarii

 • postat de Radu Luni, 11 Ianuarie 2021 15:14 86.127.209.*** Link la comentariu
  4
  5

  Candva un profesor a spus la o emisiune radio, unde era invitat, ca nu prea poti face materie de liceu, adica lucruri serioase gen matematica, fizica, chimie cu elevi care la sfarsitul clasei a 8-a au absolvit cu nota 4.
  La aceste licee cu elevi slabi profesorii nu prea au ce sa faca pentru a ridica nivelul elevilor. Aici clasa politica trebuie sa intervina si sa aiba curajul sa spuna ca nu trebuie sa mearga toata lumea la liceu.
  Nu este normal ca un profesor de la un liceu bun, un colegiu national, supus unui stres datorat provocarilor intelectuale provocate de elevi de calitate care vin cu tot felul de intrebari, probleme, grele sa aiba salariu aproximativ la fel cu un invatator.
  Pe de alta parte trebuie inceputa si selectarea profesorilor Incepand prin alunecare, in urma unor examene serioase:
  - profesori de liceu, Colegii Nationale
  - profesori de liceu
  - profesori de scoala generala
  - invatatori, educatoare.
  Nu am auzit sidicalisti care sa propuna desfiintarea liceelor unde, la examenul de bacalaureat, promovabilitatea este sub 20%.
  Astazi toate educatoarele si invatatoarele au studii superioare si castiga cat un profesor de liceu bun, ceea ce nu este in regula.

  Raportează
 • postat de Profesor sindicalist Duminică, 10 Ianuarie 2021 13:08 89.136.7.*** Link la comentariu
  5
  4

  Stați liniștiți (,,la locurile voastre)! Nistor e ca și câinele care latră, nu mușcă.

  Raportează
 • postat de Prof Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 13:41 5.13.194.*** Link la comentariu
  11
  15

  Stam acasa, dar nu stam degeaba...Nea Luce! Facem lecții online, pe lumina noastra, pe Internetul nostru si pe dispozitivele noastre.Si chiar facem lecții, nu ne jucam! Nu mai vorbiti, dacă nu știți nimic! Pentru profesori niciodata nu se gasesc bani! " meritam mai mult...dar nu au de unde sa ne dea"

  Raportează
 • postat de Anodin Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 13:13 5.13.128.*** Link la comentariu
  16
  12

  Criza este pentru toata lumea . Stai acasa si predai on line . Faci economie la combustibil , la pingele . Vrei venit mai mare , du-te in economia reala.

  Raportează
 • postat de Capra vecinului Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 13:00 5.13.145.*** Link la comentariu
  7
  16

  Bai Nea Luce.....E vina profesorilor ca trebuie sa poarte masca????E vina lor ca nu vor sa moara????Vorbeste bai cu Orban,nu cu profesorii.Daca au facut treaba de acasa,care e treaba ta?????Sa moara capra vecinului,asta e satisfactia prostului!!!!!Mars bai la lada de gunoi a istoriei.....

  Raportează
 • postat de Nea Luce Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 12:12 86.124.200.*** Link la comentariu
  16
  14

  ...Asa este domnule. Stati de un an acasa si continuati sa primiti salariile intregi, asa "inghetate" cum sunt, in timp ce altor categorii sociale, patronii le-au "inghetat" slujbele si s-au trezit cu "congelatorul" gol golut de sarbatori....

  Raportează
 • postat de Domnul Goe Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 10:25 5.13.145.*** Link la comentariu
  3
  13

  Legile se aplica doar daca sunt in folosul stapanirii!!!!
  Dupa ani intregi de subfinantare,brusc profesorii trebuie sa faca lectii online la nivel profesionist!!!Dar intrucat se descurca binisor si elevii mai vor si tablete(alti nesimtiti care vor bani),trebuie sa inceapa scoala la scoala,ca anul asta ,gata, a murit virusul!!!!
  Asta ca sa nu fie stresate mamele de catre copiii lor educati...sa nu intre in depresie cand isi fac unghiile!!!
  La scoala,birjar!La scoala!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.