Câţi elevi vor beneficia de burse mai mari

Câţi elevi vor beneficia de burse mai mari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bursa de performanță – 250 de lei/elev/lună, bursa de merit pentru elevii cu medii de peste 9,50 - 150 de lei/elev/lună, iar bursa de merit pentru elevii cu medii între 8,50 şi 9,50, bursa de studiu şi bursa socială – câte 100 de lei/elev/lună. Aceste cuantumuri au fost votate de Consiliul Local, la propunerea primarului Ionuţ Pucheanu. Au fost depuse amendamente cu privire la bursele elevilor de către consilierii USR PLUS, PNL şi PACT, numai că au fost respinse de majoritatea PSD.

Trebuie spus că Guvernul a impus ca în anul şcolar 2020-2021 cuantumul minim al burselor de care pot beneficia elevii să fie de 100 de lei. Elevii gălăţeni vor beneficia, faţă de anul trecut, de creşteri ale burselor cuprinse între 16 şi 163 la sută.

Conform Primăriei, se vor acorda 118 burse de performanță (pentru elevii care au obținut locurile I, II, III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educaţiei). De asemenea vor mai fi 8.380 burse de merit (pentru elevii cu rezultate excelente, cu media generală de cel puțin 9,50, precum şi pentru elevii cu rezultate deosebite, cu media generală de cel puțin 8,50 și elevi ce au obținut locurile I, II, III, la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educaţiei, la etapele județene ale competițiilor/ concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Minister). Se vor mai plăti 29 de burse de studiu şi 510 de burse de ajutor social.

„Majorările întrunesc condiţiile de legalitate şi ţin cont de posibilităţile financiare actuale”, precizează municipalitatea.

Citit 3161 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.