Concurs de fapte bune de 10 inițiat de două eleve din Galaţi

Concurs de fapte bune de 10 inițiat de două eleve din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Mv Amalia Rossa Iliev și Denisa-Gabriela Chirilă, eleve la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, în clasa a X-a, coordonează concursul ,,Public Speaking de 10”, prin care se doreşte sprijinirea digitalizării sistemului educațional românesc. Evenimentul va avea loc pe data de 27 februarie, ora 11,00, pe platforma Discord (platformă de socializare), fiind necesară înscrierea elevilor pe baza unui formular şi a unei donații recomandate în valoare de 5 lei pentru a susține cauza.

Concursul județean este realizat cu scopul sprijinirii Comunității ONedu România, pe tema: „Cum va lua amploare digitalizarea sistemului educațional în următorii 10 ani?” Elevele vor strânge donații (cea minimă recomandată fiind de 5 lei) prin intermediul concursului pentru Platforma Fii de 10, un instrument de management şcolar care cuprinde şi catalogul online disponibil gratuit pentru unitățile de învățământ.

Proiectul ,,Public Speaking de 10” propune, în primă instanță, două ateliere de public speaking şi educație digitală pentru a veni în ajutorul tinerilor în demersul pregătirii pentru concursul final unde elevii vor avea la dispoziție trei minute să își expună argumentele pe baza cărora se vor oferi premii.

,,În cadrul atelierului de public speaking dorim să ajutăm participanții să își învingă teama de vorbit în public și să se dezvolte din punct de vedere al redactării și susținerii unui discurs captivant și relevant. (…) Atelierul despre educație digitală urmărește clarificarea diferențelor dintre educație digitală și școala online și venirea cu noi informații care să îmbogățească cultura generală a participanților.” au declarat Amalia şi Denisa.

Organizatoarele concursului au mai adăugat că la baza ambiției lor stă munca grea, că îşi doresc mult ca vocea lor  să se facă auzită și să militeze în continuare pentru scopurile și necesitățile comunității din care fac parte. "Suntem foarte atașate de acest proiect, organizându-l și concepându-l personal, de la primul la ultimul detaliu și de ce nu, pe viitor, vom mai organiza și alte ediții pe subiecte importante pentru noi”, au precizat iniţiatoarele. 

Detalii despre concurs pot fi găsite pe pagina de Facebook - Public Speaking de 10.

Citit 3167 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.