Elevii gălăţeni, sfătuiţi să nu fraudeze Olimpiada de Matematică

Elevii gălăţeni, sfătuiţi să nu fraudeze Olimpiada de Matematică
42,9 la sută dintre candidaţi, calificaţi în etapa următoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prima etapă a Olimpiadei Naționale "Gazeta Matematică" s-a desfăşurat în judeţul Galați pe data de 20 februarie 2021. Au participat 834 de elevi din clasele V-XII.

S-au calificat pentru etapa următoare 358 de elevi, adică 42,9 la sută din numărul participanților. Cel mai mare procent de elevi calificaţi în etapa a doua s-a înregistrat la clasa a X-a, unde 74 la sută dintre candidaţi au obţinut punctajul necesar. La clasa a XI-a s-au calificat 60 la sută, iar la clasa a XII-a 55,55 la sută. La polul opus se află elevii de a V-a, care deşi au participat în număr foarte mare (316 candidaţi) au obţinut punctaj de trecere doar 26,26 la sută.

Pentru organizarea acestei etape în județul Galați au participat voluntar 61 de profesori de matematică, iar 20 dintre ei au contribuit la elaborarea subiectelor. Cu o zi înainte de proba de concurs, elevii au primit de la organizatori un mesaj prin care erau rugaţi să nu apeleze la mijloace de fraudare a concursului desfăşurat online. "Nimeni nu a fost obligat să se înscrie la concurs, rezultatele se publică în anonimat, un elev este reprezentat printr-un cod pe care-l știe numai el, se vor publica numai codul și punctajul, fără alte date (școală, profesor etc). Orice elev, care a deschis subiectul și constată că nu îi convine ceva, are posibilitatea să nu dea click niciodată pe butonul «Trimite» sau «Submit». E cea mai bună atitudine pe care o poate avea un elev care decide că un rezultat obținut prin fraudă nu este potrivit pentru conștiința lui", se arată în scrisoarea primită de fiecare candidat în parte.  

Subiectele și rezultatele din județul Galați sunt postate pe site-ul www.mategl.com

Etapa a II-a va fi organizată de conducerea centrală a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România pe data de 20 martie 2021 și subiectele vor fi făcute la București. Etapa a III-a este echivalentul etapei finale a olimpiadei de matematică și se va desfășura fizic în mai multe centre universitare din țară, iar etapa a IV-a este cea de constituire a loturilor naționale care vor reprezenta România la concursurile internaționale de matematică (Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică etc).

Citit 2659 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.