Încep simulările la Bacalaureat

Încep simulările la Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie 2021, la ora 9,00, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut nu s-a mai susţinut din cauza pandemiei.

Din judeţul Galaţi vor susţine simularea 4.050 de elevi de clasa a XII-a, aflăm de la inspectoarea generală, Gina Brînzan. Aceasta susţine că la proba de Limba şi literatura română nu se va prezenta doar o singură clasă aflată în scenariul roşu, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă".

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8,30. Pentru cadrele didactice venirea la școală are loc în intervalul 7,00-7,30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8,00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14,00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică. Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor  se face cu sistemul audio-video al școli.

Citit 1085 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.