39 de profesori pensionabili rămân în activitate

39 de profesori pensionabili rămân în activitate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat rămânerea în activitate peste vârsta de pensionare pentru 39 de cadre didactice. Printre acestea se numără nume cunoscute în învăţământul gălăţean, fie pentru performanţe în domeniu, fie pentru funcţiile de conducere deţinute de-a lungul timpului: Mariana Moraru, Toader Ştefănică, Emilian Pătru, Mircea Petică, Ruxandra Şerban, Laura Vasiliu, Viorica Bujor, Mitică Dudău, Tatiana Saulea etc.

Cu toate acestea, există şi două cadre didactice cărora li s-a respins cererea de rămânere în activitate după vârsta de pensionare, de la Liceul "Anghel Saligny" şi de la Şcoala Nr. 28.

Citit 2187 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 02:01

4 comentarii

 • postat de Galatean
  Duminică, 04 Aprilie 2021 14:53
  5.13.230.***
  Apreciem activitatea deosebita a cadrelor didactice pensionabile, dar tinerii cum pot intra in sistemul de educatie daca posturile titularizabile sunt pastrate pentru profesorii care au implinit varsta de pensionare?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Joi, 01 Aprilie 2021 08:59
  188.26.124.***
  DE ACORD. DAR, SĂ NU CUMULEZE PENSIA CU SALARIUL. DACĂ NU, SĂ STEA LA PENSIE. SE FACE ECONOMIE LA BUGET. CINE SUNT DOMNII??!!! EU ȘTIU CINE AU... FOST!
  2
  15
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 31 Martie 2021 12:07
  5.13.154.***
  @Muma padurii;jalnic,dupa cum te manifesti tind sa cred ca bietul/biata de tine nu ai avut la timpul tau niciun profesor demn de respect,iar caracterul dumitale sufera de carentele educationale de la varsta de aur a ,,celor sapte ani de acasa,,!Intamplarea face sa-i fi cunoscut pe multi dintre profesorii enumerati aici,cred eu ca pe toti aproape ;OAMENI cu adevarat,dascali COMPETENTI si cu MULTA EXPERIENTA,muuulte foarte multe dintre succesele de prestigiu ale tinerilor galateni fiind datorate si muncii entuziaste si de calitate a acestor slujitori merituosi ai scolii...Fara patima,;stau si ma intreb,de ce nu suntem intrigati cand oameni foarte in varsta si apreciati cum sunt unii medici,actori,avocati,ziaristi,muzicieni,profesori universitari,etc.isi mai desfasoara inca activitatea,chiar ii cautam cand avem nevoie de competenta lor,avand multa incredere in acestia,iar cand este vorba de profesorii din preuniversitar procedam astfel.....Sincer,desi eu nu il agreez peste poate,nu am auzit pe nimeni sa-l trimita pe FLORIN PIERSIC acasa de pe scena teatrului ,pe care a slujit-o o viata,chiar daca tinerelul de odinioara are acum peste 85 de ani pe raboj...Mai este o problema ,,,Muma padurii,,;SINCER,CRED CA DACA SOCIETATEA nu ar avea nevoie de acesti oameni in continuare nu s-ar fi creat posibilitatea legala de prelungire a activitatii si profesorilor cu totul remarcabili,enumerati aici de catre DISTINSA DOAMNA ROXANA ARTENE PENCIU,GAZETAR FOARTE APRECIAT,SI CARE,DE ANI ,CUNOASTE FOARTE BINE PROBLEMELE SCOLII GALATENE CAT SI VALORILE ACESTEIA!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!STIMA TUTUROR DASCALILOR ADEVARATI,INDIFERENT DE VARSTA,PENTRU CA VALOAREA NU TINE NICIODATA DE NUMARUL ANILOR !SA nu uit;acum cativa ani ,sala TEATRULUI NATIONAL DE OPERA DIN GALATI a devenit neincapatoare la concertul marelui pianist VALENTIN GHEORGHIU, si tunetele de aplauze prin care a fost rasplatit marele artist nu au lasat sa se vada ca interpretul se apropia atunci de al zecelea deceniu de viata!EXEMPLE sunt multe!
  13
  7
  Raportează
 • postat de Muma padurii
  Miercuri, 31 Martie 2021 09:01
  5.13.222.***
  Speriati copiii,stati acasa!!!Altii n-au locuri de munca si voi vreti sa stati pana va ia Covidul!!!Rusine!!!
  6
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.