Şcolile ar putea avea un director în plus. Concursul programat pentru 27 iulie

Şcolile ar putea avea un director în plus. Concursul programat pentru 27 iulie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

"Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului 'România Educată', este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie - creşe", a declarat ministrul.

Cîmpeanu a repetat faptul că prima proba a examenului național pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc pe 27 iulie.

Citit 1844 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.