Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

"Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului 'România Educată', este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie - creşe", a declarat ministrul.

Cîmpeanu a repetat faptul că prima proba a examenului național pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc pe 27 iulie.

Citit 1464 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 16:20

2 comentarii

 • postat de adina Marți, 27 Aprilie 2021 10:39 82.79.132.*** Link la comentariu
  2
  2

  De ce ne mai trebuie un director?Directoarele care sunt pot face treaba unui director administrativ,fara probleme.

  Raportează
 • postat de Katia Luni, 26 Aprilie 2021 21:06 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  13

  Daca tot sunt fonduri comunitare (cu sporul idiot de 70% pentru cei lucreaza cu astfel de fonduri, parca fac ceva in plus decat solitaire/facebook si dormit), de ce sa nu mai inventam functii pentru un amant, o amanta, copii, rude, sau alt gen de afini, care nu au primit si ei o functie pentru afisele lipite in campanie! Numai ca din ce se vede, cei din Comisia europeana au cam invatat smecheriile rumanilor si nu mai pun botul. A se vedea refuzul marelui plan trimis de guvernanti spre accesare fonduri.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.