Se desfiinţează Corpul experţilor în Educaţie

Se desfiinţează Corpul experţilor în Educaţie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Corpul național al experților în management educațional se desființează, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației în dezbatere publică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va organiza concursul pentru directorii de școli pe 27 iulie 2021,şi nu va exista o condiție de apartenență la corpul experților pentru candidați.

Până în prezent, profesorii care doreau să candideze pentru o funcție de conducere în școli și inspectorate sau case ale corpului didactic erau obligați să se înscrie în acest Corp național al experţilor, astfel încât să aibă cursuri de formare în domeniul managementului educațional de minimum 60 de credite (circa 170 de ore). Selecţia se făcea în baza unui dosar.

Analiza OECD din 2017 remarca faptul că aceste cursuri „se pare că pregătesc personalul didactic pentru orice poziție de management, îndrumare sau control, fie ca este vorba de lider sau inspector școlar. Prin urmare nu par să se adreseze nevoilor de învățare ale viitorilor directori de şcoli”.

Citit 1499 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 12:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.