Cum se completeaza fişele de admitere

Cum se completeaza fişele de admitere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii şi părinţii trebuie să ştie că notele cu care s-a intrat anul trecut la fiecare specializare sunt doar orientative şi nimic nu garantează că se va rămâne la acelaşi nivel anul acesta. Acesta este şi motivul pentru care, anul trecut, foarte mulţi elevi - 217, de patru ori mai mulţi decât în alte sesiuni de admitere, au rămas nerepartizaţi.

Prin urmare, candidaţii trebuie să completeze cât mai multe opţiuni, pentru a fi siguri că sunt repartizaţi pe un loc în conformitate cu nota lor. Sunt peste 250 de spaţii pentru opţiuni pe fiecare fişă. Cu cât nota este mai mică, cu atât e nevoie de completarea unui număr mai mare de coduri.

A scrie mai multe opţiuni nu înseamnă că la repartiţie va fi trimis acolo unde nu-şi doreşte, ci că va avea o şansă să prindă un loc la liceu, dacă nu are medie suficient de mare pentru a fi admis la unitatea de învăţământ dorită.

Chiar dacă nu e sigur că va prinde un loc la un liceu foarte bun, candidatul îl poate trece fără teamă ca prima opţiune. În caz că nu intră, nimeni cu medie mai mică decât el nu-i va ocupa locul de la a doua sau a treia opţiune, pentru că repartiţia se face în ordinea mediilor şi abia apoi în ordinea opţiunilor. Dacă a completat pe primul loc liceul unde are şansele cele mai mari să intre şi abia apoi pe cel unde nu e sigur, va fi admis automat la primul, deşi ar fi avut medie să intre şi la al doilea.

Tot ce trebuie să ştii despre Admiterea la liceu. Calendar şi probe de aptitudini modificate [detalii]

Citit 1303 ori Ultima modificare Duminică, 16 Mai 2021 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.