Marina Suvac, campioana gimnaziştilor după contestaţie

Marina Suvac, campioana gimnaziştilor după contestaţie
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Marina Irina Suvac este eleva care a obţinut media 10,00 curat după recorectarea tezei la Limba şi literatura română, pentru care fusese notată iniţial cu 9,60. Ea este singura elevă de la Colegul Naţional "Vasile Alecsandri" care se poate mândri şi cu o medie de 10,00 în toţi cei patru ani de gimnaziu, deci cu o medie de admitere maximă.

Ea va învăţa din toamnă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a fost deja admisă cu o bursă de 60 la sută din costurile aferente anului de studiu. Va urma profil Matematică-informatică, cu performanţe pe Chimie, pentru că-şi doreşte pe viitor să devină un medic chirurg valoros. În momentul de faţă, toate şansele sunt de partea ei. Marina nu este doar un elev de 10 la şcoală şi atât. Este olimpică naţională la Chimie şi Fizică. Anul acesta a participat la Naţionala de Lingvistică, unde a câştigat premiul I şi, în plus, este autoarea a patru volume apărute la Editura "Sf. Nicolae" din Brăila: "Fraţii", "Suflete", "Jurnalul meu, raiul meu" şi "A fost odată ca niciodată la gimnaziu", în curs de apariţie, carte despre experienţele vieţii sale în gimnaziu, un demers foarte curajos.

Recunoaşte că nota iniţială la Limba şi literatura română a surprins-o neplăcut: "Nu am înţeles de ce mi-a scăzut atât de mult. Gramatica o făcusem perfect, iar de scris sunt obişnuită să scriu. M-am bucurat mult când am văzut nota de după contestaţie", spune Marina.

Reţeta succesului ei pare un pic neobişnuită: "E drept că am învăţat constant toţi anii de gimnaziu. Însă în săptămâna de dinainte de examen am învăţat foarte mult. Am făcut multe teste la Limba şi literatura română şi am lucrat mai multe probleme grele la Matematică, astfel încât să-mi ţin mintea antrenată", povesteşte ea.

Îi plac provocările, de aceea şi-a şi ales meseria de chirurg, care ştie că este una grea. Dar tocmai asta o atrage: să descopere nenumărate căi prin care să salveze vieţile oamenilor.

CITEȘTE ȘI: Patru campioane ale gimnaziştilor, generaţia 2021. Au trecut cu brio primul examen al vieţii

Citit 7708 ori Ultima modificare Marți, 06 Iulie 2021 00:07

10 comentarii

 • postat de un tatic
  Marți, 20 Iulie 2021 09:36
  82.76.145.***
  Felicitari domnisoarei atat ptr nota obtinuta dar mai ales ptr faptul ca a ales sa plece catre Bucuresti! In Galati se risipesc valorile ba mai mult sunt date laoparte de nulitati si mediocritati !
  0
  1
  Raportează
 • postat de Susana Nemes
  Marți, 06 Iulie 2021 15:21
  86.120.191.***
  Bravo !! Avea dreptate Delia când spunea ca ești un geniu !!
  0
  2
  Raportează
 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Marți, 06 Iulie 2021 09:30
  5.13.194.***
  Felicitari tinerei,de astfel de copii are nevoie tara!IMI exprim aici o curiozitate;cu multi ani in urma ,la Scoala de soferi amatori am avut ca instructor pe un domn SUVAC,un OM de toata isprava,de la care am invatat notiunile elementare de conduita rutiera ,promovand cu brio examenul de conducere,iar acum ,la 34 de ani de atunci imi exprim de fiecare data recunostinta si respectul fata de fostul meu instructor,de cate ori se iveste prilejul...Domnisoara din fotografie imi pare ca seamana foarte bine cu Domnuil Suvac,care ,dupa varsta,cred ca ii este bunic!DACA ESTE CUM PRESUPUN,felicitari si fostului si merituosului meu instructor de conducere auto de odinioara;ar mai fi o dovada ca aschia nu sare departe de trunchi,cum se mai spune prin popor!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!
  3
  1
  Raportează
 • postat de Profesor
  Luni, 05 Iulie 2021 19:29
  5.13.139.***
  Poza este de la banchet, nu judecati fata!
  1
  8
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 05 Iulie 2021 17:49
  84.232.183.***
  Astăzi suntem cu toții fericiți pentru succesul tău Irina Marina Suvac. Doamnă Mihaela Suvac, astăzi se încoronează cu succes munca dumneavoastră! Sincere felicitări!
  1
  6
  Raportează
 • postat de Hivas
  Luni, 05 Iulie 2021 17:43
  84.232.183.***
  Da, e fata doamnei Suvac, care este profesoara la Paul Dimo. Este o fata extraordinara, care studiaza mult, sefa de promotie care a studiat la LVA si care are media 10, nu doar la examenul de capacitate ci in toti anii de gimnaziu. Iar imaginea este de la petrecerea festiva de la sfarsitul clasei, cand da, toti absolventii au fost imbracati elegant pentru aceasta ocazie speciala.
  Foarte frumos, felicitari si succes in viata! Suntem mândri de tine si iti dorim mult noroc in viitor!
  2
  6
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 05 Iulie 2021 14:44
  5.2.205.***
  Copilul asta a luat nota 10 si se gaseste cate o duduie care sa o faca pe Iulia Albu.

  De parca intereseaza pe cineva machiajul.....
  5
  11
  Raportează
 • postat de ENERGETIC
  Luni, 05 Iulie 2021 13:40
  109.166.134.***
  E fata doamnei Suvac, care este/a fost profesoara si la Paul Dimo?
  2
  6
  Raportează
 • postat de Monica Ileana Pintilie
  Luni, 05 Iulie 2021 09:31
  89.137.30.***
  Foarte frumos, felicitari si succes!
  Dar mi-as permite un mic comentariu, nu e neaparat o critica, o simpla parere personala: tinuta si machiajul, fardurile, sunt, parca, pentru un concurs de miss nu de cea mai buna factura... Si o maturizeaza cu zece ani. Dupa frumoasele rezultate, potrivita ar fi fost o fotografie infatisand simplitatea si frumusetea genuina a celor 15 ani.
  8
  16
  Raportează
 • postat de Katia
  Luni, 05 Iulie 2021 08:30
  89.136.3.***
  Nu m-ar mira ca acele cadre didactice care au corectat lucrarea tinerei sa nu fi vazut nota 10 la Limba si literatura romana in toti anii de studiu. Anterior anior 1990, se afirma, ca exista o severitate mai mare la nivel de cadru didactic, in ce priveste acordarea notei/mediei 10, la anumite materii (de fapt fiind o problema fals intretinuta chiar de profesorii ce predau Romana, Fizica, Matematica etc). Problema este grava deoarece multi elevi nu detin tehnici de autoevaluare si se incred in calificativele deseori eronate acordate de profesorii care nu se pot desprinde de anumite tare profesionale sau personale, pierzand puncte sau oportunitati de cariera si, mai ales, increderea in justetea actului educativ!
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.