O gălăţeancă, de la Ştiinţe sociale, şefă de promoţie la Politehnică

O gălăţeancă, de la Ştiinţe sociale, şefă de promoţie la Politehnică
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Povestea Elenei Roxana Ştefan demonstrează că un tânăr capabil poate "schimba macazul" în formarea profesională aşa cum îşi doreşte, fără să se teamă că nu poate învăţa orice, astfel încât să exceleze în domeniul pe care şi l-a ales.

Tânăra despre care vorbim este şefă de promoţie la Politehnică în Bucureşti, la Facultatea Inginerie Economică în Industria Chimică şi Materiale. Anul acesta, la Politehnică în Bucureşti avem doi gălăţeni şefi de promoţie. Pe celălalt, Dănuţ Urduza, absolvent al Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, vi l-am prezentat deja.
Elena Roxana Ştefan a absolvit Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", la profil Ştiinţe sociale. Deci, din clasa a XI-a n-a mai făcut nici matematică, nici fizică la şcoală. În clasa a XII-a îşi dorea Psihologie, Arhitectură, dar şi Ştiinţe Politice, unde s-a înscris şi a şi intrat. Dar şi-a retras dosarul, pentru că, la două săptămâni după Bacalaureat, a aflat de această facultate de la Politehnică şi aici şi-a dorit să intre, pentru că se făcea şi inginerie, şi economie. Cu nota de la Bacalaureat şi un test la Fizică, din ceea ce-şi mai amintea, a luat o notă destul de mică la admitere, dar a intrat.
"A fost foarte greu. Mai ales cu matematica, dar cu ajutorul filmuleţelor de pe youtube am învăţat şi integrale şi alte lucruri în timp destul de scurt. Eram într-un oraş străin, aveam nevoie de bani, pentru că nu voiam să aştept totul de la părinţi, aşa că în semestrul al II-lea am reuşit să iau bursă. În plus, m-am ambiţionat să le demonstrez că pot celor care mi-au spus în faţă, când au auzit la ce profil studiasem în liceu, că nu voi reuşi să termin facultatea", povesteşte Elena.
Nu numai că a reuşit să termine, dar a fost chiar şefa promoţiei la facultatea ei, cu o medie de 9,77. Lucrarea de licenţă cu tema "Modele matematice de conducere a instalaţiei de aglomerare din cadrul Liberty Steel" i-a fost notată cu 10,00.
Însă, pentru că este capabilă de orice-şi propune, spre finalul facultăţii s-a reorientat spre Graphic Design: "Sunt mică de statură şi nu mă văd lucrând într-o fabrică. Îmi doresc o muncă de birou. Mi-am cumpărat de pe internet cursuri de Graphic Design şi îmi place foarte mult domeniul. Mă văd lucrând aşa ceva cu plăcere. Dar deocamdată voi da un interviu pentru angajare într-o firmă în specializarea pe care am terminat-o. Şi am dat şi examen la Masterat", ne dezvăluie ea câteva planuri din viitorul care, oriunde şi oricum ar fi, sună bine.

Citit 3442 ori Ultima modificare Marți, 20 Iulie 2021 00:36

2 comentarii

 • postat de dan
  Duminică, 18 Iulie 2021 11:16
  82.73.209.***
  Bravo ei , a reusit intr-o facultate destinata baietilor .
  Acum trebuie sa se gandeasca ceea ce v-a dori sa faca .... :
  Sa stea la birou sa faca analize si modele matematice fara sa cunoasca realitatea de pe teren ?
  Sau sa comunice fata in fata cu cu persoanele care ii aplica in practica modele ei, totodata invatand si adaptandu-se la realitatea din teren , asta implicand si faptul ca va avea si maini murdare....
  2
  6
  Raportează
 • postat de Bravo lor...
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 09:14
  31.13.189.***
  asa ar trebui sa faca , fiecare viitor absolvent de facultate.
  Sa plece din timp acolo unde are sanse de viitor.
  Si nu sa faca degeaba facultatea in orasul PSD-ului , cu un Parc Industrial ce este o Gaura Neagra , un Santier Naval fara viitor , un ICEPRONAV cu un picior in groapa , un Combinat care merge asa-si-asa....etc.
  5
  17
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro